1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: Referandum Sonuçları İnandırıcı Değil
İhvan: Referandum Sonuçları İnandırıcı Değil

İhvan: Referandum Sonuçları İnandırıcı Değil

İhvan tarafından yapılan yazılı açıklamada toplumun her kesiminden boykot seslerinin yükseldiği bir referandumun katılım oranının yüzde 38,6 olamayacağı ifade edildi.

20 Ocak 2014 Pazartesi 12:33A+A-

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), geçen hafta yapılan anayasa referandumunun sonuçlarının gerçeği yansıtmadığı iddiasında bulundu.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mursi dönemindeki 2012 anayasa referandumunda boykot çağrısı yapılmamış ve buna rağmen katılım oranı yüzde 32,9'da kalmışken, toplumun her kesiminden boykot seslerinin yükseldiği bu referandumda katılım oranının yüzde 38,6 olması şaşırtıcıdır."

Arap Hak ve Özgürlükler Gözlemevi'ne göre katılımın yüzde 11,3'ü geçmediği bildirilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

"Bu rakam, Mısır Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'ne göre yüzde 8'de kalmıştır. İngiliz gazetesi The Guardian bunun kusurlu bir anayasa üzerinde yapılmış bir referandum olduğunu yazmıştır. Son olarak, bazı darbe yanlısı gazeteler, Japonya'da 4 bin kişinin anayasaya evet oyu verdiğini yazmıştır ancak biz biliyoruz ki orada seçmen listesine kayıtlı olan 423 kişiden sadece 34'ü oy kullanmıştır."

Mısır makamlarının, anayasanın ülkede istikrarı sağlayacağı yönündeki sözlerine de değinilen açıklamada, adalet, özgürlük ve insan onuru tesis edilmeden Mısır'da istikrarın sağlanamayacağı kaydedildi.

Mısır Yüksek Seçim Kurulundan yapılan açıklamada, anayasa referandumunda yüzde 98,1 "evet" oyu kullanıldığı ve katılımın yüzde 38,6 olarak gerçekleştiği belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT