1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "İhvan Raporu Kısmen Yayınlanacak"
"İhvan Raporu Kısmen Yayınlanacak"

"İhvan Raporu Kısmen Yayınlanacak"

İngiliz Financial Times gazetesi, ülkede uzun süredir tartışmalara neden olan İhvan’ın faaliyetlerine ilişkin raporun tamamının yayınlanmayacağını öne sürdü.

30 Aralık 2014 Salı 11:52A+A-

Gazete, Başbakan David Cameron’un Nisan ayında İhvan’ın faaliyetleriyle ilgili soruşturma talimatı vermesi ve sonrasında hazırlanan raporun yakın zaman içerisinde açıklanacağını ancak raporun sadece ‘temel bulguları içeren özet halinin’ yayınlanacağını yazdı.

Financial Times, haberi Başbakanlık kaynaklarına dayandırdı.

İngiliz hükümetinden kaynaklar gazeteye, raporun Müslüman Kardeşler’in ülkede yasadışı ilan edilmesi tavsiyesini içermediğini açıkladı.

Daha önce de İngiliz medyasında İngiltere’nin, Müslüman Kardeşler'in ‘terör örgütü’ olmadığı sonucuna ulaştığı halde buna ilişkin raporunu açıklamayı Suudi Arabistan, Mısır ve bazı Körfez ülkeleri ile ilişkileri bozmamak için ertelediği iddia edilmişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın talimatıyla bu yıl nisan ayında Müslüman Kardeşler'in ülkedeki aktivitelerini incelemek için kurulan komisyonun başkanlığını, İngiltere'nin Riyad Büyükelçisi Sir John Jenkins yürüttü.

Komisyonun soruşturduğu ve İhvan'a verdiği destekle bilinen bir kuruluş da "Britanya Müslüman Birliği" oldu. Ömer Hamdun'un başkanlık ettiği ve Irak'ın 2003'teki işgaline karşı yaptığı protestolarla tanınan kuruluş, raporun Müslüman Kardeşler'in İngiltere'de yasaklanması gerektiğini önermeyeceği tahmininde bulunmuştu.

Britanya Müslüman Birliği Sözcüsü Halil Charles, daha önce yaptığı açıklamada, "Rapor, Müslüman Kardeşler'i temize çıkaracaktır. Müslüman Kardeşler'in yasaklanmasının önerileceğini ve terör örgütü ilan edileceğini düşünmüyorum" demişti.

Al Jazeera ve Financial Times

HABERE YORUM KAT