1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: Camp David'i Gözden Geçiririz!
İhvan: Camp Davidi Gözden Geçiririz!

İhvan: Camp David'i Gözden Geçiririz!

Mısır'da Müslüman Kardeşler, Camp David Anlaşması'nı gözden geçirme tehdidinde bulundu

16 Şubat 2012 Perşembe 09:57A+A-

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Cemaati'nin siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi, ABD ile Mısır arasında yaşanan sivil toplum örgütlerinin finanse edilmesi konusunda yaşanan krizin ardından Washington'un Mısır'a yapılan maddi yardımların kesilmesinden bahsetmesi üzerine Camp David Anlaşması'nın gözden geçirilmesi tehdidinde bulundu.

Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanı Muhammed Mursi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Mısır'a yapılan yardımın Mısır ve İsrail arasında yapılan ve Amerika'nın da garantör olduğu Camp David Anlaşması'nın bir parçası olduğunu belirterek, Amerikan yönetiminin yardımların kesilmesinden bahsetmesinin yerinde olmadığını ve anlaşmanın tümüyle gözden geçirilmesine neden olacağını söyledi.

Washington ile Kahire arasındaki ilişkiler Mısır yönetiminin aralarında Amerikalıların da bulunduğu 19'u yabancı 44 kişiyi 3 Şubat'ta Mısır'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin kanunlara aykırı şekilde finanse edilmesi davasında yargılanmak üzere mahkemeye sevk etmesi üzerine gerilmişti.

Bunun üzerine Amerikan Kongresi üyelerinden bazıları Mısır'ı Kahire'ye yapılan Amerikan yardımlarının kesilmesiyle tehdit etmişti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Mısır ordusuna yıllık 1.3 milyar dolar yardımda bulunduğu kaydedildi.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum