1. HABERLER

  2. HABER

  3. İhsan Eliaçık’tan Ateistlere Cehennem Garantisi
İhsan Eliaçık’tan Ateistlere Cehennem Garantisi

İhsan Eliaçık’tan Ateistlere Cehennem Garantisi

İhsan Eliaçık, incilerini bu sefer Antalya’da döktü: “Ateistler, agnostikler cehenneme gidecek diyenler yalancıdır!”

20 Temmuz 2013 Cumartesi 15:25A+A-

YILMAZ BİLGEN / HAKSÖZ-HABER

Kendilerine “Antikapitalist Müslümanlar” diyen grup Antalya Direniş Formu ve Konyaaltı Çapulcuları adlı grupların da katılımıyla Antalya Cumhuriyet Meydanında “Yeryüzü Sofrası” isimli “iftar” programı düzenledi.

Katılımcıların iftardan önce yeme içme hususunda sergilediği rahat tavırlarıyla dikkat çektiği iftarın konukları arasında yabancı turistler de vardı.

Yeşil fasulye, pilav, yoğurtlu makarna, tatlılar ve çeşitli içeceklerden oluşan iftar menüsüyle yenilen yemeğin ardından Cumhuriyet Meydanında sloganlar atıldı, konuşmalar yapıldı…

Eliaçık’tan Ateistler ve Agnostikler Cehenneme Gitmeyecek Garantisi

Meydanda toplananlara bir konuşma yapan İhsan Eliaçık, Gezi Parkı direnişinde gençlerin kendilerine müthiş bir rüya gösterdiğini ve bu rüyanın ardından ne pahasına olursa olsun gidilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine başladı.

İslam’ın sosyal adaletten ibaret olduğunu ve namaz kılmak gibi ritüellerin dinin esasını teşkil etmediğini ifade eden İhsan Eliaçık, başkalarının canını yakmamak, çalmamak, yalan söylememek, yanlışın karşısında olmak, sınıfsız bir toplum için çalışmak ve doğaya saygılı olmanın İslam’ın özünü teşkil ettiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atesit (Allah’a inanmayanlar) ve agnostikler (Allah’tan, ahiretten vb. şüphe duyanlar) hiç korkmamalılar. Onlar cehenneme gitmeyecekler. Zira Kur’an’da hiçbir ateist veya agnostiğin cehenneme gideceğine dair ayet yoktur. Cehenneme gidecek olanlar sömürenlerdir, halkını aldatan muktedirlerdi.”

Konuşması sık sık alanda bulunan sol grupların sloganlarıyla kesilen Eliaçık hesapsız, kitapsız, sponsorsuz olarak halka açık iftarların devam edeceğini söylerken gerek hiç de mütevazı sayılmayacak iftar yemeğinin gerekse gece için hazırlanan ses, ışık sistemlerinin kim ya da kimler tarafından üstlenildiğine ise hiç değinmedi.

Antalya’da yaşanan bir diğer ilginç noktada bira ile açılan iftar görüntüsünden sonra yeryüzü sofraları müdavimlerinin bazılarının biralarını poşetlerde ve son derece dikkatli biçimde yudumlamaları oldu.

ihsan-eliacik_antalya-iftar-yeryuzu-sofrasi.jpg

HABERE YORUM KAT

21 Yorum