1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İhraç Eden İhraç Edildi
İhraç Eden İhraç Edildi

İhraç Eden İhraç Edildi

Çanakkale’de FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sendikası diye Aktif Sağlık-Sen yöneticisi Mehmet Turgay Karakoç’u meslekten atan Ayvacık Kaymakamı Salih Gelgeç, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi.

26 Aralık 2017 Salı 12:59A+A-

15 Temmuz’dan sonra FETÖ soruşturması yürüten bazı yargı mensupları ve idarecilerin de örgüt üyesi oldukları iddiasıyla açığa alınmalarına ya da ihraç edilmelerine ilişkin olayların bir benzeri de Çanakkale’de yaşandı.

Karar’da yer alan habere göre, üyesi olduğu sendika FETÖ bağlantılı Aktif Eğitim-Sen ile karıştırılan ve ihraç edilen laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç’u görevden uzaklaştıran Ayvacık Kaymakamı Salih Gelgeç, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi.

Darbe kalkışmasından sonra gerçekleştirilen ihraçlarla ilgili çalışma yürüten Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri Komisyonu’na dikkat çeken dosyalar da iletiliyor. Bu dosyalardan biri de Çanakkale’de Ayvacık Devlet Hastanesi’nde görevliyken ihraç edilen laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç hakkında oldu.

15 Temmuz’dan kısa bir süre sonra Karakoç için yazılan görevden uzaklaştırma yazısında, “Bir dönem örgüte yakınlığı ile bilinen Aktif Sağlık-Sen’de Çanakkale İl Başkanlığı yaptığı bilinmektedir.” denildi. Ancak Aktif Sağlık-Sen’in örgütün sendikası Aktif Eğitim-Sen ile karıştırıldığı ortaya çıktı. Aktif Sağlık-Sen’in de isim benzerliğindeki tartışmadan sonra Kamu Sağlık-Sen olarak ismini değiştirdiği ve hâlen çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Karakoç’un görevden uzaklaştırma yazısında ayrıca “milli irade, hükümet ve devlet aleyhinde söylemleri olduğu” ve kalkışma gecesi de “sosyal medya hesaplarını kapattığı” iddiası yer aldı.

Karakoç ise iddiaların ardından örgütle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek ederek suç duyurusunda bulundu. Ardından da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), Çanakkale Valiliği’ne ve son olarak OHAL Komisyonu’na başvurdu. Göreve iadesini beklediğini söyleyen Karakoç’un açığa alınması ile ilgili Çanakkale Valiliği de inceleme başlatmıştı.

Tartışılan ihraçla ilgili önceki gün de farklı bir gelişme yaşandı. Karakoç’un uzaklaştırma kararında imzası olan Ayvacık Kaymakamı Salih Gelgeç’in pazar günü yayımlanan 695 sayılı son KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı. Gelgeç’in bir süre önce açığa alındığı ve son olarak hukuk müşaviri olarak Gaziantep Valiliği’nde görev yaptığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum