1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH'yı Basan Polislere Soruşturma Açıldı
İHH'yı Basan Polislere Soruşturma Açıldı

İHH'yı Basan Polislere Soruşturma Açıldı

Kilis'te İHH İnsani Yardım Ofisi'ni kanunlara aykırı bir şekilde basan polisler hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı açıklandı.

14 Ocak 2014 Salı 12:15A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Kilis ve Kayseri şubelerine yapılan baskında 2 kişi gözaltına alındı.

Van merkezli düzenlenen operasyon kapsamında Kayseri'de bir kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Van'dan gelen polis, 2 evde arama yaptı, bir kişi gözaltına alındı. Evinde arama yapılan diğer kişinin yurt dışında olduğu belirtildi.

Gözaltına alının kişinin hava yoluyla Van'a götürüleceği ifade edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Şubesi'nde polis tarafından arama yapılmıştı, çalışmalarını tamamlayan polis 1 kişiyi gözaltına almıştı.

SORUŞTURMA AÇILDI

İHH İnsani Yardım Vakfı Avukatı Uğur Yıldırım, Vakfın Kilis Şubesinde yapılan aramayla ilgili, "Kilis Savcılığına avukatlarımız, arama yapan polislerle ve yapılan işlemle ilgili suç duyurusunda bulunmuşlardır. Aynı zamanda Ankara'dan da girişimlerde bulunulmuştur. Bu noktada son aldığımız bilgiye göre, Adalet Bakanlığı tarafından da bu aramayı yapan polisler hakkında, şu anda Kilis'te soruşturma açılmış durumdadır. Bununla ilgili 2 tane cumhuriyet savcımız görevlendirilmiştir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum