1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH’dan Suriye'de Bin 50 Konteynerlik Yeni Kamp
İHH’dan Suriye'de Bin 50 Konteynerlik Yeni Kamp

İHH’dan Suriye'de Bin 50 Konteynerlik Yeni Kamp

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar yardım kuruluşu RAF işbirliğiyle Suriye'nin Azez ilçesi Siccu köyünde oluşturulan bin 50 konteynerlik kamp, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

01 Ocak 2015 Perşembe 18:44A+A-

Siccu köyü yakınlarında yaklaşık 10 bin Suriyeli'nin barınması için yaptırılan kamp için düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Suriyeli çocukların okuduğu şiir ve ilahilerin ardından konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 4 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşta en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü söyledi.

Savaş nedeniyle evlerini terk eden Suriyelilerin sınır boyunda oluşturulan çadır kentlerde zorluklar içinde yaşamaya çalıştıklarına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu kardeşlerimiz kışın çamur içinde yaşadı, soğuktan ölenler oldu. O çadırları gördüğümde kendimden utanırdım. Şükürler olsun ki bugün insan onuruna yakışır bu kampın açılışını yaptık. Mescidi, hastanesi, okulu da inşa ediliyor. Burada 10 bine yakın Suriyeli kalacak."

Katar RAF Başkanı Ayed El Qahtani ile Sudan yardım kuruluşu Dava İslamiye Genel Müdürü Hammad Abdelkadir de yardımlarının süreceğini ifade etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kamp gezildi.

Katar Raf, İHH’nın en büyük donörlerinden biri. İHH, Katar RAF ile daha önce de Halep’e bağlı Şemmarin bölgesinde 100’er konteynırdan oluşan 2 kent yapılmıştı.

RAF, Türkiye’nin Suriyelilere yönelik başlatmış olduğu “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında 150 TIR ile katkıda bulundu. 2 kez Suriye içine 1000 ton un yardımı yapan RAF’ın İdlib tarafında da bir fırını var.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT