1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH’dan Arakan’a Yardım (FOTO)
İHH’dan Arakan’a Yardım (FOTO)

İHH’dan Arakan’a Yardım (FOTO)

İHH, Myanmar'da zor şartlarda yaşamaya çalışan Rohingya Müslümanlarına yardım elini uzatmaya devam ediyor.

08 Şubat 2014 Cumartesi 11:14A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Türkiye’den yapılan bağışları Arakan’a ulaştırdı.

İHH, çevrelerinde polis ve askeri kontrol noktaları oluşturulan köylerde veya yakılan yıkılan köylerini terk ederek sığındıkları kamplarda yaşayan Rohinya Müslümanları için sağlık ve gıda yardımlarını sürdürüyor.

Vakıf üyeleri, Wetaskiwin ve Manzin kamplarında battaniye ve gıda yardımında bulunurken, Arakanlı Müslümanlar kendilerini hiç bir zaman unutmayan Türkiye halkına şükranlarını iletti. Yakınlarını ve evlerini kaybeden Müslüman halk, yardımlarla yalnız olmadıklarını bilmenin buruk sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Vakıf Güney Asya Masası Sorumlusu Eyüp Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yardım elinin sürekli Myanmar’da acı çeken Müslümanların yanında olduğunu söyledi.

Ural, “Kampta 60 bin kişinin faydalanması amacıyla 20 bin battaniye, 15’er gün arayla toplamda 4 bin aileye 6 ay boyunca pirinç, yağ, bezelye, mango ezmesi ve kahvaltılık dağıttık” diye konuştu. 

Vakıf Balkan Masası Sorumlusu Yusuf Korkmaz da İHH olarak Türkiye halkının yardımlarını sürekli Myanmar’da acı yaşayan halka ulaştıracaklarını kaydetti. Korkmaz, hüzünlü halkın Türkiye’ye duyduğu saygı ve şükranın kendilerini daha fazla çalışmaya motive ettiğini kaydetti.

Vakıf üyeleri, daha sonra yapımının vakıfça sağlandığı ve masraflarının karşılandığı sağlık kliniğindeki doktor ve hastaları ziyaret etti.

myanmar-arakan-ihh-yardim01.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim02.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim03.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim05.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim04.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim06.jpg

myanmar-arakan-ihh-yardim07.jpg

 

HABERE YORUM KAT