1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İHH Amasya Temsilciliğinden Muhacirlere Bayramlık Elbise Yardımı
İHH Amasya Temsilciliğinden Muhacirlere Bayramlık Elbise Yardımı

İHH Amasya Temsilciliğinden Muhacirlere Bayramlık Elbise Yardımı

İHH Amasya’da bulunan ve çoğunluğu Irak muhaciri olan muhtaç durumdaki 130 aileye, hayırsever firmaların bağışladığı giyeceklerin dağıtımını yaptı.

01 Temmuz 2016 Cuma 12:46A+A-

130 aileden her aile ferdine 3’er adet olmak üzere, pantolon, tişört, kapri, gömlek vs. 2000 civarında kullanılmamış yeni giysinin en çok ihtiyaç duyan kesime ulaştırılmasına vesile olan İHH Amasya Temsilciliğinden Mülteci Sorumlusu Güven Yüce, Amasya’da bulunan muhacirlerle ilgili olarak yaptıkları yardım ve diğer faaliyetlerle ilgili olarak şu bilgileri verdi.

RAMAZAN AYI MUHTACIN HALİNDEN ANLAMA VE MUHASEBE AYIDIR

Mübarek ramazan ayının sonuna yaklaştık. Rabbim tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul buyursun ve ramazanda kazandığımız güzellikleri bundan sonra da hayatımızda devam ettirmeyi bizlere nasip eylesin.

Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların hikmeti üzerinde düşünmek ve rabbimizin razı olduğu şekilde ramazan ayını geçirmek için gayret göstermek tüm Müslümanlar üzerine bir farzdır. Sabahtan akşama kadar hiçbir şey yemeden aç kalarak tuttuğumuz oruçlar bizlere ihtiyaç sahibi insanların halini anlamamız için bir fırsattır.

Sırf rabbimiz emrettiği için sabahtan akşama kadar yeme imkanımız olduğu halde hiçbir şey yememek rabbimize olan sadakatin bir göstergesidir. Yani nasıl oruç tutarken bu sadakati gösteriyorsak rabbimizin diğer bütün emirlerim konusunda da aynı sadakati göstermek için oruç bir talim ve terbiyedir.

En önemlisi Kuran’ın indirildiği ay olan ramazan ayı kendimizi hesaba çekmek ve rabbimizin bizlere doğru yolu bulmamız için gönderdiği Kuran’la ilişkimizi gözden geçirmek için sunulmuş bir fırsattır. Yani ramazan Müslüman için bir rahmet ve bereket ayıdır.

 RABBİMİZ YOLDA KALMIŞA YARDIM ETMEYİ EMREDİYOR

Rabbimiz Bakara suresinin 177. ayetlerinde şöyle buyuruyor.” İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara (yol oğluna – ibnussebile), (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır! ”

Bizler Amasya İHH Temsilciliği olarak rabbimizden aldığımız bu sorumluluk gereği ilimizde bulunan ve yurtlarındaki zulüm ve baskı nedeniyle yurtlarından çıkmak zorunda kalmış çaresiz, muhtaç mülteci kardeşlerimize yardım etmek için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda kardeşlerimize daha etkili yardım yapmak için İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek mülteci koordinasyon merkezi kurduk.

Bu yolla artık mülteci kardeşlerimize yardım tek bir merkezden gerçekleşmiş olup, mükerrer yardımların önüne geçilmiş oldu. Bu durum Müslümanlar olarak bu kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda bizleri bir araya getirdi çok şükür.

ENSAR OLARAK MUHACİR MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZE BAYRAMLIK ELBİSE YARDIMI

Amasya İHH Temsilciliği olarak rabbimizin yardımı ve halkımızın desteği ile ramazan ayında birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu faaliyet alanlarımızdan biri de mülteci kardeşlerimize yardım etmektir. Bizler ramazanda mülteci kardeşlerimize 125 adet gıda malzemesinden oluşan kumanya paketi ile 40 çocuk paketi dağıtımı yaptık.

Hayırsever bazı firmalarımızın desteğiyle Amasya’da bulunan 130 mülteci ailenin tüm fertlerine, kişi başına 3’er adet olmak üzere yaklaşık 2000 parça bayramlık giysi dağıtımı yaparak onların bayrama sevinç içinde girmelerine vesile olmaya çalıştık.

Bizler onların bize Allah’ın emaneti olduğuna inanıyoruz. Kim bir Müslümanın ihtiyacını giderirse Allah da onların ihtiyacını giderir müjdesiyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda Amasyalı kardeşlerimizden de bu anlamda desteklerini bekliyoruz.

BAYRAMDA SURİYE’DEKİ YETİM VE MUHTAÇLARI DA UNUTMAYALIM

Rabbimiz bütün mü’minlerin ancak kardeş olduğunu belirtiyor. Biz Müslümanların yakınımızdaki muhtaçları gözetmemiz gerektiği gibi uzaktaki kardeşlerimizi de gözetmemiz gerekiyor. Kardeşliğimizin bir nişanesi olarak Ramazan bayramından sonra çok büyük sıkıntılar içerisinde bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardım tırları göndereceğiz inşallah. Bu yardım kervanına karınca kararınca katkıda bulunmak isteyenler için bir çuval un bedeli 55 TL’dir.

Zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını İHH aracılığıyla bu iyilik kervanına katmak isteyenler, Derneğimizin 0 532 606 27 71 numaralı telefonuna ulaşabilir veya Amasya İHH Türkiye Finans TR52 0020 6001 9102 6804 9700 01 IBAN numaralı hesabına bağışta bulunabilirler.

dsc_0007-004.jpgdsc_0043-003.jpgdsc_0048-002.jpg

HABERE YORUM KAT