1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İhbarcı mantık adaletten uzaktır!
İhbarcı mantık adaletten uzaktır!

İhbarcı mantık adaletten uzaktır!

Akit’de de yer alan Nazlı Ilıcak’ın kızının DEVA Partisi yöneticiliği haberi yakınları üzerinden insanları töhmet altında tutma adaletsizliğinin tipik bir örneği olmuş!

24 Kasım 2020 Salı 11:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de politik atmosferin sertliği hakkaniyet duygularının çoğu zaman görmezden gelinmesine yol açıyor. Kendileri için mubah gördükleri pek çok şeyi bu yüzden pek çok kimse rakipleri için suç olarak algılayabiliyor ve sunuyor. 

Türkiye siyasetinin bu yaygın eğiliminin somut bir örneğini bugün çeşitli medya organlarında yer alan Nazlı Ilıcak’ın kızı Aslı Ilıcak’ın DEVA Partisinin İstanbul İl Yönetimine seçilmesi haberinde gördük. Söz konusu haberlerde Nazlı Ilıcak hakkındaki FETÖ suçlamasının kızına yansıtılıp, oradan da DEVA Partisine sıçratılmaya çalışıldığı görülmekte.  

Bu ‘haber’i manşetine taşımaktan çekinmeyen yayın organlarından biri de Akit gazetesi. Gazetenin ‘haber’i sunuş tarzı dolaylı bile denilemeyecek şekilde itham içermekte. Haberin başlığında Nazlı Ilıcak’ın FETÖ’den yargılandığı özenle vurgulanıyor. 

Aslı Ilıcak kimdir, nasıl bir zihniyete sahiptir bilmiyoruz. Hakkında olumlu bir kanaate sahip olmamızı gerektiren bir arka plana sahip olmadığı da açık. Fakat yine de bu yapılanın hakkaniyetle bağdaşmadığı ortada. DEVA Partisi’ni eleştirecekseniz bir dizi eleştiri getirebilirsiniz ama bu yolla mahkum etmeye kalkmak hiç adil ve yakışık alır bir tutum sayılmaz. 

Diğerlerinin pek umurunda olmayabilir ama Akit’e “kimsenin kimsenin günahından ötürü suçlanamayacağı” ilahi buyruğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz.     

HABERE YORUM KAT

1 Yorum