1. HABERLER

  2. HABER

  3. İfadeni Değiştir 500 Bin Doları Al
İfadeni Değiştir 500 Bin Doları Al

İfadeni Değiştir 500 Bin Doları Al

Poyraz’a, Ergenekon sanığı Sedat Peker’in adamlarının para teklif edilip, kızıyla tehdit edildiği öğrenildi.

27 Mart 2012 Salı 05:32A+A-

Ergenekon davası gizli tanığı Poyraz ile Cumhuriyet gazetesine molotof atılması sanığı Bedirhan Şinal’e ifadelerini değiştirmeleri için baskı yapılmasıyla ilgili iki ayrı soruşturmada gözaltına alınan 9 zanlı adliyeye sevkedildi. Poyraz’a, Ergenekon sanığı Sedat Peker’in adamlarının para teklif edilip, kızıyla tehdit edildiği öğrenildi.

İfadeni Değiştir 500 Bin Doları Al

İddialara göre, Şaban H, İsmet Y. ve Hüseyin K. isimli şahıslar 22 Ekim 2011 günü gizli tanık Poyraz’la buluştu ve Peker’in mesajını iletti. Peker’in Poyraz’dan “Ben ifademde iftara attım, vicdan azabı çektiğim için yalan söylediğimi itiraf ediyorum” şeklinde bir dilekçe yazmasını istediği belirlendi. Poyraz’a Peker’in istediği şekilde ifade verirse 500 bin dolar para verileceği iletildi.

İstedikleri ifade verilmediği takdirde ise ailesiyle tehdit edildiği “İstanbul’da yaşayan kızını ve ailesini biliyoruz, görüşüyoruz” denildiği belirtildi.Poyraz’ın can güvenliği endişesi ile Peker’in adamları ile anlaşıyormuş gibi yaparak görüşmelere katıldığı öğrenildi. Poyraz’dan “Sedat Peker ile Veli Küçük’ü bir arada hiç görmediğini” söylemesini istediği iddia edildi. Poyraz, kendisine baskı yapıldığını kabul etti. Gözaltına alınan 9 zanlı mahkemeye sevk edildi.

BÜNYAMİN DEMİRKAN / STAR

HABERE YORUM KAT