1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İfade Özgürlüğü Adıyla Provokasyon Yapılıyor"
"İfade Özgürlüğü Adıyla Provokasyon Yapılıyor"

"İfade Özgürlüğü Adıyla Provokasyon Yapılıyor"

Fransa İslamofobiye Karşı Gözlemevi Başkanı Zekri, Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan karikatürlerle ''ifade özgürlüğü'' kapsamında provokasyon yapıldığını söyledi.

16 Ocak 2015 Cuma 12:54A+A-

Fransa İslamofobiye Karşı Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, Charlie Hebdo mizah dergisinin geçen haftaki saldırının ardından çıkardığı ilk sayıda yayımladığı karikatürlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Müslümanlara yönelik provokasyonlar, 'ifade özgürlüğü' kapsamında yürütülüyor" dedi.

Fransa'daki Müslüman toplumunun önemli temsilcilerinden Zekri, Paris'teki saldırılar sonrası başlayan ifade özgürlüğü tartışmaları AA muhabirine değerlendirdi. 

Derginin son sayısının kapağında Hz. Muhammed'in tasvir edilme şeklini hakaret olarak algıladıklarına dikkati çeken Zekri, "Fransa'da birçok Müslüman gözyaşı dökerek af dileyen peygamber karikatürünü kabul etmiyor" dedi. 

Zekri, her özgürlükte olduğu gibi ifade özgürlüğünde de sınırlar olduğunu vurguladı. Dini hassasiyetleri hedef alan bir saldırının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine işaret eden Zekri, "İfade özgürlüğü ötekinin haysiyetine dokunduğunuz zaman biter. Bu özgürlük, her şeyi yapabileceğiniz ve söyleyebileceğiniz anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Siyasetçilerin devreye girmesi gerektiğini belirten Zekri, politikacıların dine hakaret içerikli yayınları şiddetle kınaması gerektiğini ifade etti.

Karikatürlerin Türkiye'de yayınlanması benim için sürpriz oldu

Abdullah Zekri, Fransız mizah dergisinin son sayısından seçilen bazı karikatürlerin Türkiye'de yayımlanmasını şaşırtıcı bulduğunu belirtti. Zekri sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye gibi Müslüman bir ülkede prensip olarak Charlie Hebdo dergisinin İslam'a hakaret eden karikatürlerinin yayınlanması benim için sürpriz oldu." 

HABERE YORUM KAT