1. HABERLER

  2. HABER

  3. İdris Naim Şahin MİLAD Partisini Kurdu
İdris Naim Şahin MİLAD Partisini Kurdu

İdris Naim Şahin MİLAD Partisini Kurdu

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında olduğu Millet ve Adalet Partisi'nin (MİLAD) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

19 Kasım 2014 Çarşamba 20:03A+A-

Eski İçişleri Bakanı, Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu Millet ve Adalet Partisi'nin (MİLAD) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

Şahin, partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizde millet için değil millete rağmen bir yönetim anlayışı benimsendiğinden dolayı bu kötü gidişe dur demek için bu yola çıktık" dedi.

"Mevcut iktidarın ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlarla örtbas etme gayretinde" olduğunu öne süren Şahin, toplumsal alanda büyük bir ayrışmanın yaşandığını, vatandaşın devletine güveninin sarsıldığını savundu.

İktidarın uyguladığı yapının, Türkiye Cumhuriyeti'ni tamamen tasfiye etme amacı taşıdığını iddia eden Şahin, "Bugün ülkemizde hırsızı yakalamak suç olmuştur. Oduncu Ahmet'i, fırıncı Hasan'ı, işçi Hüseyin'i yargılamak meşru ama kendisini dokunulmaz zannedenleri yargılamak artık suç ve imkansız hale getirildi" diye konuştu.

Yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 17 ve 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından 26 Aralık 2013'te istifa etmişti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT