1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’te yetimler yalnız kalmadı
İdlib’te yetimler yalnız kalmadı

İdlib’te yetimler yalnız kalmadı

Özgür-Der mensupları Dünya Yetimler Günü vesilesiyle İdlib’teki yetimleri ziyaret etti.

29 Nisan 2021 Perşembe 19:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Müslümanların geleneğinde yetim ve öksüz çocukların ayrı bir yeri bulunuyor. Zira ‘alemlere rahmet olarak gönderilen’ son nebi Muhammed (s.a.v) kendisi de bir yetimdi.

Müslim’de geçen bir rivayette Ebu Hureyre, Allah Resulü’nden şöyle aktarıyor: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yan yana bulunacağız.” Hadisi bize aktaran Malik bin Enes peygamber (s.a.v.)’in yaptığı gibi işaret parmağıyla orta parmağını birleştirerek gösterdi.

Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Özgür-Der'den Zehra Türkmen, Esra Nur Sevim ve Özgür-Der Ünversite Gençliği’nden Rumeysa Özperk, Zehra Emen, Şafak Şat, Vildan Bilgin, Melike Belkıs Türkmen öncülüğünde Suriye ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret Özgür-Der ve Fetih-Der ortak organizasyonuyla İdlib’te inşa edilen Muhammed Mursi Yaşam Merkezi, Abdulhamit Han Yetimhanesi, Yavuz Sultan Selim Yetimhanesi olmak üzere toplam 5 bin yetime iftar yemeği verildi.

Yemek öncesinde çocuklarla marşlar söylenerek çeşitli oyun ve etkinlikler yapıldı. Program çocuklara alınan hediyelerin dağıtımı ile sona erdi. Yetim kardeşlerimizin acılarının bir nebze dindirilmeye çalışıldığı organizasyon yardımlaşmanın önemini göstermesi açısından da oldukça önemli hususlar barındırıyor.

Yetim bir peygamberin ümmeti olarak yetimlere sahip çıkmak aynı zamanda Allah Resulü (s.a.v) mirasına da sahip çıkmak anlamına geliyor. Suriye’de zalim rejimin katliamları sebebiyle binlerce çocuk yetim kaldı. Bu sebeple ebeveynlerini katliamlarda kaybeden evlatlarımıza ümmetin sahip çıkması gerekiyor. Direniş ve tevhid bayrağını anne-babalarından devralacak yetimler, yarınların umudu olarak geleceğe hazırlanıyorlar!

img-9382-001.jpg

img-0025.jpg

img-0118.jpg

whatsapp-image-2021-04-29-at-17-28-27.jpeg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum