1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de son durum ne?
İdlib’de son durum ne?

İdlib’de son durum ne?

Cüneyt Özdemir, YouTube kanalına davet ettiği Adem Metan ile İdlib kamplarındaki son durumu konuştu.

23 Ocak 2021 Cumartesi 17:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazeteci Cüneyt Özdemir, İdlib’deki kamplar hakkında farkındalık oluşturacak bir çalışmaya daha imza attı. Daha önce de Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çeken çalışmalar yapan Özdemir bu konudaki tavrı ile takdiri hak ediyor.

İdlib’de çadır kentlerde çok zor şartlarda yaşayan mülteciler yardıma muhtaç durumda. Bu sebeple konuyu sık sık gündemde tutmaya çalışıyoruz. Basın ise mültecilerin yaşadıkları zorluklar bir yana daha ziyade Suriyeli nefretini körükleyecek büyük bir çoğunluğu dezenformasyona dayalı haberlere öncelik veriyor ne yazık ki.

Böyle bir vasatta yaşanan insani krize dikkat çeken işleri kıymetli buluyoruz. Cüneyt Özdemir'in programında Adem Metan’ın Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarını gösterdiği kısımlar, mültecilerin sığındığı evlerin yetersizliğini ortaya koyuyor. Tavanı plastiklerle kapatılmış olan evlerde temel yaşam koşullarını sağlamak dahi zor olabiliyor. Ancak şunu da belirtmek lazım videoda gösterilen evler dahi birçok mültecinin ulaşamadığı koşulları sağlaması açısından hayati değer taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız soğuktan donarak hayatını kaybeden İdlibli bebeklerin durumuna benzer koşullar her geçen gün mülteciler için yaşanması mümkün bir olasılık haline gelebilir. Artarak yoğunlaşan kış şartları, seller ve çamur yığınları kamplarda yaşamı imkansızlaştırıyor.

Tüm sıkıntılara rağmen gülmeyi bırakmayan Suriyeli çocuklar ise kamplarda yetişmeye devam ediyorlar. Suriyeli çocukların gülerek el salladıklarını görmek, onların zorluklardan sıyrılarak yarına daha güçle bir şekilde yürüyeceklerinin kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Rabbimizden kardeşlerimize yardım etmesini dilerken, sorumluluklarımız gereği var olan yardım faaliyetlerine bir kere daha destek olma çağrısı yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum