1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’in Özgür Çocuklarından Gazze’ye Selam (VİDEO)
İdlib’in Özgür Çocuklarından Gazze’ye Selam (VİDEO)

İdlib’in Özgür Çocuklarından Gazze’ye Selam (VİDEO)

Özgürleştirilmiş İdlib’in özgür çocukları Gazze için yürüdü: “Gazze seninle ölüme varız!” (VİDEO)

21 Kasım 2012 Çarşamba 05:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed diktatörlüğüne karşı mücadele eden muhaliflerin kalesi İdlib’de Gazze için bu sefer çocuklar yürüdü.

İdlib’e bağlı Salkin semti… Önde erkek çocuklar, arkada kız çocuklar, ellerinde Özgür Suriye Ordusu flaması yürüyorlar. “Gazze Seninle Ölüme Varız!”, “Sonuna Dek Önderimiz Muhammed Efendimiz” şeklinde slogan atan çocuklar sık sık da “Gazze” diye tempo tutuyorlar. Ellerinde de “Esed Bombalarını Bize Değil, İsrail'e At”, “Filistin ve Suriye, Katliamlar Aynı, Acılarımız Aynı” yazılı dövizler taşıyorlar.

Yüzlerindeki umut Suriye’nin de Gazze/Filistin’in de kurtuluşunu müjdeliyor.

Bu hafta Suriye’nin birçok noktasında yapılan protestolarda muhalifler Gazze’yi unutmamışlardı. Kendi acılarından ayrı görmedikleri Gazze’nin acısını sloganlarına, pankartlarına ve dualarına eklemişlerdi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonunun lideri Muaz el-Hatib de görüntülü bir açıklama yayınlayarak Gazze halkının acısını paylaşmıştı.

Filistinli (Eski) Esirlerden Anlamlı Mesaj

Gazze’de topluca katledilen el-Delu ailesinin akrabasının başkanlığını yaptığı ve Türkiye’de yaşayan Filistinlilerin kuruluşu Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER)’in Özgür-Der ve İHH destekli gösterisine katılan Filistinli (eski) esirler de anlamlı bir dayanışma mesajı vermişlerdi.

Suriye’de akan kanın Gazze’nin kanından farklı olmadığını belirten özgürleştirilmiş esirler, Suriye’deki gösterilerde atılan “Gazze Seninle Ölüme Varız!” şeklindeki slogana “Suriye Seninle Ölüme Varız!” sloganıyla cevap vermişlerdi.

Söz konusu esirler, Gilad Şalit takasında ağır müebbetlik oldukları için Filistin dışına sürgün edilmek koşuluyla serbest bırakılmışlardı. Her biri en az 17-18 yıl Siyonist zindanlarda kalan esirlerden 11’i Türkiye’ye gelmişlerdi.

İlgili Haberimiz İçin Tıklayınız...

esed-israil_gazze-suriye_karikatur.jpg

HABERE YORUM KAT