1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'e Rus Hava Saldırısı
İdlib'e Rus Hava Saldırısı

İdlib'e Rus Hava Saldırısı

Rus ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in Eriha ve Telbise ilçelerinde yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırıları sonucu 10 sivilin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

02 Haziran 2016 Perşembe 12:36A+A-

AA muhabirinin bölgedeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus jetinin İdlib'in güney kesimlerinde yer alan Eriha ilçesinde sivil yerleşim yerine sabaha karşı düzenlediği hava saldırısında 3 sivil yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı.

Öte yandan rejime ait savaş uçaklarının Telbise ilçesinde sivilleri hedef aldığı saldırıda ise 7 kişi hayatını kaybetti.

Sivil savunma ekiplerinin enkaz altından ölü ve yaralı çıkarttığı ifade edilirken olayda çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü vurgulandı. Olayda yaralananların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı aktarıldı.

Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Rejimin hava unsurları alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atışı yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla olduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.

Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri fazla duyulmuyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçakları en az 2'si bir arada havalanıp saldırıyor.

Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanlar bunların rejime, yenileri ise Ruslara ait olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan, muhalifler uçakları, üsler çevresinde ve ülkenin kilit noktalarında ekipmanlarıyla konuşlanmış gözcülerden oluşan "rasat sistemi" ve "telsiz kırma"larıyla büyük ölçüde tespit edebiliyor.

HABERE YORUM KAT