1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de İlk ve Orta Okul Öğrencilerinden “Bilim Sergisi”
İdlib’de İlk ve Orta Okul Öğrencilerinden “Bilim Sergisi”

İdlib’de İlk ve Orta Okul Öğrencilerinden “Bilim Sergisi”

Suriye’nin İdlib ilinde öğrenim gören ilk ve orta okul öğrencilerinin “bilim sergisi” açtığı bildirildi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 12:22A+A-

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ilinde öğrenim gören ilk ve orta okul öğrencileri, savaşta yetişmelerine rağmen geleceklerine sahip çıktıklarını göstermek amacıyla bilim sergisi açtı.

AA’da yer alan habere göre, öğretmenler ve velilerin de katıldığı açılışta, 90 öğrenci kısıtlı imkânlarıyla yaptıkları deneylerini ve icatlarını sundu.

Öğretmenlik yapan mühendis Meysem Omeyyer, çocuklarda bir şey yapma eğilimi görünce onların potansiyellerini iyi değerlendirmek gerektiğini düşündüğünü, onları küçük mühendisler ve mucitler olarak yetiştirmeyi hedeflediğini, fizik ve kimya derslerini sevdirmek için de bir bilim sergisi açmaya karar verdiğini söyledi.

“Kısıtlı İmkânlarla Bile Neler Yapabildiklerini Gördük”

“Deneyler çok küçük ve basit olmasına rağmen yetişkin insanların yapabileceği şeyler değil.” diyen Omeyyer, “Sergide robotlar, uzaktan kumandalı aygıtlar gibi daha gelişmiş şeyler sergilemeyi hedefliyorduk ama bölgedeki kısıtlı imkânlar nedeniyle yetiştiremedik.” ifadelerini kullandı.

Omeyyer, “Savaş sürecinde yetişen neslin hedefinden saptığı ve istikbalini yitirdiği yönünde bir algı oluşuyor ama kısıtlı imkânlarla bile neler yapabildiklerini gördüğümüz zaman bu algı değişiyor.” diye konuştu.

idlib_bilim_sergisi_2.jpg

“Sergi Sayesinde Kendimi Daha Güçlü ve Bilgili Hissedebiliyorum”

Yedinci sınıf öğrencisi Hanan Receb, “Öğretmenimiz bizi eğitip motive etti. Sergi sayesinde kendimi daha güçlü ve bilgili hissedebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergiye katılan sekizinci sınıf öğrencisi Sidra Hatib, fizik derslerini ezberlemek yerine öğrenmek için bu deneyleri gerçekleştirdiklerini, su basıncıyla çalışan bir jeneratör yaptıklarını belirtti.

Diğer katılımcı çocuklardan Haşim Receb, kalem uçlu hidrolik vinç deneyi ile sergiye katıldığını, anne ve babasının desteğiyle böyle çalışmalar yaparak ülkesine faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum