1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib ve Hama'ya Yönelik Hava Saldırıları Sürüyor!
İdlib ve Hama'ya Yönelik Hava Saldırıları Sürüyor!

İdlib ve Hama'ya Yönelik Hava Saldırıları Sürüyor!

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve Rusya, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Saldırılarda bir çocuk hayatını kaybetti.

09 Eylül 2018 Pazar 13:42A+A-

AA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçakları ile rejimin helikopterleri, sabah saatlerinden itibaren İdlib’in güneyindeki Habit beldesi, Tel Aas ile Abidin köyü ve Hama’nın kuzeyindeki Latamne ilçesinde bulunan sivil yerleşim yerleriyle direnişçilerin cephe hatlarına saldırı düzenliyor.

Esed rejimine ait helikopterlerin, Hama’nın kuzey kırsalında yer alan Latamane beldesindeki bir hastaneye varil bombalı saldırı düzenlemesi sonucu hastane hizmet dışı kaldı. Hastanede ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, yaptığı açıklamada, “Sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında, İdlib’in Habit beldesinde bir çocuk hayatını kaybetti. En az 5 sivil yaralandı.” dedi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkilileri, saldırılara ilişkin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda “Hımeymim Askeri Üssü’nden kalkan Rusya’ya ait savaş uçakları ve Hama’dan kalkan Esed rejimine bağlı helikopterler, Hama ve İdlib’in güneyindeki sivil yerleşim yerlerine ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırıları düzenledi.” ifadesini kullandı.

Son 9 Günde 29 Sivil Öldü

Sivil savunma kaynaklarına göre, bu ayın başından itibaren İdlib’in batısı, güneybatısı ve Hama’nın kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldırılarında 29 sivil hayatını kaybetti, en az 58 kişi de yaralandı.

Söz konusu sürede, Hama’nın kuzeyinden Keferzita beldesinde bir sivil savunma merkezi ile Has köyündeki yer altı hastanesi, düzenlenen hava saldırısında hizmet dışı kaldı.

Suriye’nin kuzeybatısında, direnişçilerin kontrolündeki İdlib ve İdlib’in çevresindeki bazı bölgelerin 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmesine karşın rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT