1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib ve Hama’daki Mülteciler Acil Yardım Bekliyor!
İdlib ve Hama’daki Mülteciler Acil Yardım Bekliyor!

İdlib ve Hama’daki Mülteciler Acil Yardım Bekliyor!

İdlib ve Hama kentlerinin kırsallarında yer alan kamplardaki mültecilerin sayısının 350 bini geçtiği, bu mültecilerin en az 200 binini ise çocukların oluşturduğu bildirildi.

25 Ocak 2018 Perşembe 17:40A+A-

İdlib ve Hama kentlerinin kırsallarındaki kamplarda kalan mülteciler yağmur ve çamurda hayat mücadelesi veriyor.

Mültecilerden Yardım Eli Çağrısı

İHA’da yer alan habere göre, mülteciler, bombalardan ve savaştan kaçıp geldikleri İdlib ve Hama’daki kırsallarda kendilerine yardım elinin ulaşmasını bekliyor. Çadırlarının su aldığını, kamplarının çamurla kaplandığını söyleyen mülteciler, hiç olmazsa yağmur sularını tahliye edecek bir yol bulunmasını istiyor.

“Rejim Göç Etmekten Başka Çare Bırakmadı”

Mülteciler İdlib’de evlerinin, hastanelerinin, mescitlerinin ve okullarının bombalandığını, Beşşar Esed rejiminin topraklarını, ürünlerini ve her tarafı yakıp yıkarak kendilerine göç etmekten başka çare bırakmadığını ifade ediyor. Gidebildikleri güvenli bölgelerde kiralık ev bulmanın imkânsız olduğunu belirten mülteciler, buldukları açık alanlarda çadırlar kurduklarını, ancak yağmur sularının çadırlardan içeri girdiğini söylüyor.

“Yağmur, Kampları Çamur İçinde Bıraktı”

Kamp sakinlerinden Ebu Adnan, Esed güçlerinin İdlib’de her gün evleri, okulları, camileri ve hastaneleri bombaladığını, canlarını kurtarmak için şehrin kırsalına çıktıklarını söyledi. Şehir kenarlarında kurdukları çadırlarda ise çok zor şartlarda yaşadıklarını anlatan Adnan, yağan yağmurun kampları çamur içinde bıraktığını dile getirdi.

Mültecilerin Sayısı 350 Bini Aştı

15 Aralık 2017 ile 21 Ocak 2018 arasında İdlib ve Hama’da evlerini terk edip mülteci durumuna düşen ve 410 noktada kendilerine kamp kuran Suriyelilerin sayısı 350 bini geçti. Mültecilerin 64 bini erkek 74 bini kadınlardan oluşuyor. Bu sayının 213 binini ise çocuklar oluşturuyor.

Temel İhtiyaçlarını Dahi Karşılayamıyorlar

Aktivistler, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Suriyeli mültecilerin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Boş buldukları her alanda kendilerine yaşayacak yer bulmaya çalışan insanlara yardım edilmesi için çağrı yapılıyor.

HABERE YORUM KAT