1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İdil'de 10 Metrelik PKK Tüneli
İdil'de 10 Metrelik PKK Tüneli

İdil'de 10 Metrelik PKK Tüneli

PKK’ya yönelik operasyonun sürdüğü İdil’de, güvenlik güçlerince şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yapıldı. Yeni Mahalle’de yapılan aramalarda PKK’nın yaptığı 10 metre uzunluğundaki tünel bulundu.

02 Mart 2016 Çarşamba 10:21A+A-

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyon kapsamındaki arama çalışmalarında, militnların kilit taşlardan yaptığı, hem barikat hem de evler arasında geçişi sağlamak için kullandığı yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tünel dikkati çekti. İdil'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, “Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu” devam ediyor. TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, Yeni Mahalle'de arama tarama faaliyetleri sürerken güvenlik güçlerinin müşterek harekatı Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştı.

PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Zırhlı araçlarla arama yapılan bölgeye gelen polisler, çalışmaları titizlikle yürütüyor. Özellikle PKK örgütü üyelerince kullanılan evleri tek tek arayan güvenlik güçleri, imha edilmeyen el yapımı patlayıcıları da tespit etmeye çalışıyor. Militanların kurduğu barikatların çevresini ve evlerin arasında geçiş yapmak için açtıkları delikleri dikkatlice inceleyen ekipler sokaklardaki aramalarını sürdürüyor. Tespit edilen el yapımı patlayıcılar olay yerine çağrılan bomba imha uzmanlarınca kontrollü imha ediliyor.


KİLİT TAŞINDAN TÜNEL

Yeni Mahalle'de evlerde ve sokaklarda PKK saldırılarının izlerini görmek de mümkün. PKK'lıların patlayıcı tuzakladığı çukurlar kapatılıyor, etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların kabloları da dikkati çekiyor. Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan militanların, bu binaların duvarlarında açtıkları delikler sayesinde evler arasında geçiş yaptığı, dış cephelere açtıkları deliklerden ise güvenlik güçlerine ateş açtığı belirlendi. 171'inci sokak yakınlarında PKK'lıların yaptığı bir tünel de bulundu.

EVLER ARASINDAN GEÇİŞ

Evler arasında geçişi, kırdıkları duvarlardan sağlayan PKK örgütü üyeleri, binalar arasında boşluğun bulunduğu sokakta kilit taşlarından tünel yaptı. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tüneli barikat olarak da kullanan PKK'lılar, bu sayede güvenlik güçlerine görünmeden evlerin arasından geçmeyi planladı. PKK'lıların söz konusu bölgede kurdukları tünelle 12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi.

3 asker yaralı


Turgut Özal Mahallesi'nde operasyonları sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında dün sabah saatlerinde çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşte 3 jandarma uzman çavuş yaralandı. Yaralanan 3 asker, arkadaşları tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 
 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT