1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İdamla Yargılanan 149 İhvan Üyesi Yeniden Yargılanacak
İdamla Yargılanan 149 İhvan Üyesi Yeniden Yargılanacak

İdamla Yargılanan 149 İhvan Üyesi Yeniden Yargılanacak

Kırdasa Karakolu davasıyla ilgili 149 kişinin aleyhine verilen idam kararı, Kahire Temyiz Mahkemesi tarafından iptal edildi.. İhvan mensupları yeniden yargılanacak.

03 Şubat 2016 Çarşamba 15:31A+A-

Mısır’da İhvan-ı Müslimin (mensubu 149 kişi hakkında verilen idam kararı, temyiz mahkemesinde bozuldu. Mısır Temyiz Mahkemesi, geçen yıl Giza Ceza Mahkemesi'nin 183 İhvan üyesine verdiği idam kararından 149'unu kaldırdı. Mahkeme, yurtdışında bulunan 34 kişinin ise idam kararlarında bir değişiklik yapmadı.

Temyiz Mahkemesinin kararı gereğince, davada tutuklanan kişilerin başka bir mahkemede yeniden yargılanacakaları belirtiliyor.

Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbe ile devrilmesinin ardından ülkede çıkan şiddet olayları kapsamında, Kirdasa bölgesinde bulunan polis karakolunu ihvan mensuplarının bastıkları ve 11 polisi öldürdükleri iddia ediliyor. Giza Ceza Mahkemesi olayla ilgili biri kadın toplam 183 İhvan üyesine idam kararı vermişti. Aynı davada mahkeme, iki kişinin beraatine, 18 yaşından küçük bir kişinin de 10 yıl hapsine hükmetmişti. (Ajanslar)

HABERE YORUM KAT