1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İçişleri Bakanlığından 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanlığından 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığından 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illerin valiliklerine gönderilen genelgede, geniş katılımlı 30 Ağustos kutlamalarına izin verilmeyeceğinin duyurulmasının "yasaklama" olarak değerlendirilmesi üzerine bir açıklama daha yapıldı.

24 Ağustos 2020 Pazartesi 01:38A+A-

Yapılan açıklamada, bakanlığın yasaklama kararı bulunmadığı, Valiliklerden kısıtlamalara gidilmesinin istendiği belirtildi.

Açıklamada, benzer uygulamaların, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları ile Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaşma programları için yapıldığı" da vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı'nın Zafer Bayramı'nın kutlama kısıtlamaları için şu paragraf yer alıyor:

"Önümüzdeki günlerde 98 inci yıl dönümünü kutlayacağımız Zafer Bayramımızın da içerisinde bulunduğumuz salgın koşullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleştirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanların kullanılarak yapılması salgınla mücadelenin bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda resmi programlarda resepsiyonların yapılmaması da salgınla mücadele sürecinin bir gereğidir."

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT