1. HABERLER

  2. HABER

  3. İç Güvenlik Paketi'nden 15 Madde Daha Çıkarıldı
İç Güvenlik Paketi'nden 15 Madde Daha Çıkarıldı

İç Güvenlik Paketi'nden 15 Madde Daha Çıkarıldı

TBMM İçişleri Komisyonu'nda "İç Güvenlik Paketi"nin geri çekilen maddelerinden 15'i daha metinden çıkarıldı.

18 Mart 2015 Çarşamba 03:12A+A-

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, "İç Güvenlik Paketi"nin geri çekilen maddelerinden 15'i daha metinden çıkarıldı.

Maddeler üzerindeki görüşmelerde söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti milletvekillerinin, komisyona geri verilen maddelerin metinden çıkarılmasına ilişkin önergelerinin işleme alınamayacağı yönündeki itirazını sürdürdü.

Kaplan, bilgisayar üzerinden, tasarıdaki maddelerin komisyona geri çekilmesine ilişkin tezkerenin okunduğu görüntüleri izleterek, AK Parti'nin söz konusu önergelerinin, bu süreçte Başkanlık Divanı'nda sunulmadığını belirtti.

Hasip Kaplan, Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy'a, önergeler üzerinde işlem yapmayı sürdürmesi halinde, "sahtekarlık" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Ersoy ise herhangi bir sahteciliğin söz konusu olmadığını, Meclis Başkanlığı'nca komisyona gönderilen önergeler üzerinde işlem yapmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Kaplan'ın somut delillere dayalı iddiaları açıklığa kavuşturulmadan toplantıya devam edilemeyeceğini savundu. 

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, tasarıyı eleştirirken, Türkiye'de parti devleti kurulmak istendiğini, kolluk kuvvetinin de buna alet edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Toplantıda söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in, konuşmasında, "Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı gibi hareket etsin. Ettiği yemine sadık kalsın. Tarafsız kalacağına yemin ediyor, şehir şehir dolaşıp bir parti için oy topluyor. Namuslu, şerefli bir adam yeminine sadık kalır" ifadeleri, Komisyon Başkanı Ersoy ve AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Öner ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Mehmet Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı hakkında böyle konuşamazsınız. Böyle bir hakkınız yok. Hakaret edemezsiniz" dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, "Cumhurbaşkanı'na hakaret edemezsin. Terbiyesizlik yapma" diye tepki gösterdi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Önce terbiyeli olacaksın, temiz konuşacaksın" dedi. 

Öner ise hakaret etmediğini, Cumhurbaşkanı'nı yeminine sadık kalmaya davet ettiğini söyledi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Ersoy, toplantıya ara verdi.

Aranın ardından söz alan MHP'li Türkoğlu, "Birisinin Sayın Cumhurbaşkanı'na 'bu siyasete karışma' demesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı anayasaya uymalı" diye konuştu. 

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da "Halk tarafından seçilmiş olması Cumhurbaşkanı'na her şeyi dilediği gibi yapma imkanı vermez" ifadesini kullandı.

Komisyonda, tasarının 75. maddesinden itibaren 15 maddesi daha metinden çıkarıldı. Böylece tasarının komisyona geri verilen maddelerinden 22'si tasarından çıkarılmış oldu.

Komisyon Başkanı Ersoy, görüşmelere saat 14.30'da devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

AA

HABERE YORUM KAT