1. HABERLER

  2. HABER

  3. İbrahim Şahin’e Özel Bir Örgüt
İbrahim Şahin’e Özel Bir Örgüt

İbrahim Şahin’e Özel Bir Örgüt

MİT, 1995’te sorguladığı Yeşil’in on sayfalık ifadesini savcılığa gönderdi. Yeşil, Şahin’in örgütünü anlatmış.

02 Mayıs 2012 Çarşamba 04:35A+A-

Haber: Arzu Yıldız

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bazı faili meçhuller ve Susurluk soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’ne, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın 1995’te Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmasıyla ilgili ifade tutanağının tamamını gönderdi. Başsavcı Vekilliği, üç ay önce tutanağı talep etmişti.

1995’te MİT’te sorgulanan Yeşil, 10 sayfalık ifade tutanağının iki sayfasında anlattığı eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in özel bir örgüt kurarak, işadamlarını haraca bağlandığını anlattı. Yeşil, bu örgütte Şahin’in sadık adamları olarak Ankara’da intihar eden eski Özel Harekâtçı Sait Yıldırım ile soruşturma kapsamında tahliye edilen Ayhan Akça’yı gösterdi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’in 24 Şubat 2011’de başlattığı soruşturma kapsamında, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün 6 Aralık 2011’de “şüpheli” sıfatıyla verdiği ifadede, Yeşil’in 1995’te Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmasıyla ilgili MİT’e bilgi verdiğini anlatmıştı. Eymür’ün ifadesi üzerine Ankara’daki soruşturma savcıları ve JİTEM soruşturmasını yürüten Diyarbakır Özel Yetkili savcılık, MİT’ten Yeşil’in verdiği ifadeyi istedi. Yeşil’in on sayfalık ifadesini tutanaklara geçiren MİT, belgeyi her iki savcılığa bir süre önce gönderdi.

“En sadık adamları İstanbul’da”

İfade tutanağına göre Yeşil, MİT’e Şahin’in özel ekibi olduğunu, iş adamlarından haraç aldığını, Şahin ve ekibinden dolayı insanların korku yaşadığını anlattı. Şahin’e en yakın isimler hakkında da bilgiler veren Yeşil, “En sadık adamları İstanbul’dakiler. Sait diye bir polis var. Ayhan diye biri var. Özel timci beni tanıyor” dedi.

İfadeleri delil olacak

Yeşil’in ifadesinde anlattığı “Sait”in dokuz ay önce Ankara Eryaman Şelale evlerinde kafasına sıkarak intihar eden eski Özel Harekâtçı Sait Yıldırım olduğu, “Ayhan” dediği kişinin ise Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine tutuklanan ancak daha sonra tahliye edilen Ayhan Akça olduğu bildirildi. Yeşil, her iki özel harekât polisinin Şahin’in yaptığı yasadışı işlerden haberdar olduğunu ve özel işlerini yaptığını da MİT’e söyledi. Yeşil, ayrıca Şahin ile birlikte yasadışı işlere karışan Özel Harp’ten emekli bir Hava Astsubayı’ndan da bahsetti. Savcılığın, Yeşil’in Şahin ile ilgili anlattıklarını, MİT onaylı olması nedeniyle delil olarak değerlendirileceği bildirildi.

TARAF 

HABERE YORUM KAT