1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İbrahim Kalın’dan Bülent Arınç’a KHK Tepkisi
İbrahim Kalın’dan Bülent Arınç’a KHK Tepkisi

İbrahim Kalın’dan Bülent Arınç’a KHK Tepkisi

Bülent Arınç’ın “KHK bir faciadır” sözü gündemdeki ağırlığını korurken Arınç’a bir tepki de Cumhurbaşkanının sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. İbrahim Kalın “KHK'lar bir zorunluluktu.” dedi.

05 Kasım 2019 Salı 09:07A+A-

Beştepe'de yapılan kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bülent Arınç'ın 'KHK faciadır' açıklamasının sorulması üzerine, "Süreç içerisinde KHK'lar çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan, mağdur olanlar için komisyonlar kurulmuştur. Burada her bir vakanın nevi şahsına münhasır olduğunu akılda tutmak gerek. Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır" yanıtını verdi.

'KHK FACİADIR' DEMEK 15 TEMMUZ'U GÖLGELEMEK İMİŞ

Gazetecinin sorusu ve İbrahim Kalın’ın cevabı şöyle:

-Eski Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Arınç'ın açıklamaları gündemde. KHK ile görevden atılanlar için 'KHK bir faciadır' açıklamasında bulundu. AK Partili Şamil Tayyar'dan da 'Savcıları göreve çağırıyorum' açıklaması geldi. Arınç'ın görüşleri Cumhurbaşkanlığı'nın görüşlerini yansıtmakta mıdır?

-Öncelikle Bülent Bey'in açıklamaları şahsi görüşleridir. KHK'lar bir zorunluluktu. Durup dururken gündeme alınmış bir şey değildi. 251 insanımızı şehit eden bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım, elbette hiçbir devlet diyemez. Süreç içerisinde KHK'lar çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan, mağdur olanlar için komisyonlar kurulmuştur. Burada her bir vakanın nevi şahsına münhasır olduğunu akılda tutmak gerek. Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum