1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İBB’den kitaba sansür!
İBB’den kitaba sansür!

İBB’den kitaba sansür!

İBB Medya A.Ş. tarafından Vadi Yayınları’nın bazı kitaplarının tanıtımına izin verilmedi!

16 Haziran 2021 Çarşamba 13:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Vadi Yayınları tarafından yapılan açıklamaya göre bir reklam şirketi ile yapılan anlaşma uyarınca tanıtımı yapılmak istenen kitaplar İBB Medya A.Ş. tarafından engellendi!

Wadah Khanfar’a ait olan İlk Bahar isimli siyer kitabı ve Aytekin Yılmaz’ın Yüzleşerek Barışmak, Son Diktatör isimli çalışmaları Medya A.Ş.’nin sansürüne uğrayan metinler arasında.

Aytekin Yılmaz’ın Yoldaşını Öldürmek kitabından bu yana sol örgütlerin düşünme tarzı ve iç işleyişi hakkındaki çalışmaları Son Diktatör ve Yüzleşerek Barışmak ile devam ediyor. İBB Medya A.Ş.’nin “diktatör” ifadesini öne sürerek bu iki kitabın tanıtımını izin vermediğini Vadi Yayınları tarafından yapılan açıklamadan öğreniyoruz. Aytekin Yılmaz, Son Diktatör çalışmasında Abdullah Öcalan'ın ideolojik perspektifini mercek altına alıyor...

Özellikle PKK’nın işlediği örgüt için infazlara odaklanan çalışmalar hangi gerekçeyle sansüre maruz kalır anlamak güç gerçekten! Bundan daha güç olan ise Wadah Khanfar’ın son süreçte oldukça fazla ilgi gören İlk Bahar isimli kitabına uygulanan sansür… Farklı bir siyer çalışması olan İlk Bahar’ın hangi saiklerle tanıtılması engellenmiştir sormak istiyoruz?

İBB yetkilileri önce engel oldukları İlk Bahar isimli siyerin daha sonra tanıtımın yapılmasına izin verdiklerini de açıklamışlar ancak ortada yine de garip bir durum yok mu? Acaba neyi engellediklerini yeteri kadar araştırmadılar mı?

Netice olarak Vadi Yayınları’nın üç eserinin tanıtımına İBB Medya A.Ş. tarafından izin verilmedi. Biri siyer ikisi sol örgüt eleştirisi olan kitapların tanıtımının neden engellediği ise hala gerçek bir açıklama bekliyor!

e38oa3axeaiowvr.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum