1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hz. Lut'un karısı neye sessiz kaldığı için helak oldu?
Hz. Lut'un karısı neye sessiz kaldığı için helak oldu?

Hz. Lut'un karısı neye sessiz kaldığı için helak oldu?

Özlem Abay, cinsi sapkınlığa karşı etkin mücadele edilmesi gerektiği çağrısında bulunuyor.

29 Eylül 2022 Perşembe 18:15A+A-

Özlem Abay / Genç Dergisi

Helak nedeni günah ve LGBT

Varoluş gayesini çözememiş, kulluğunun farkına varamamış bir insan için gerçek saadetten bahsetmek mümkün değildir. Bu fani dünyada önüne gelen her lezzeti yaşamak arzusunda olan insan içinse helal ve haram arasında bir fark olmayacaktır. Bu günlerde bu dengeyi gözetmeyen bir güruhun, LGBT’lilerin yoğun bombardımanı altında sosyal medya. Son günlerde de bir haberle çalkalanıyoruz. Çürümenin, yozlaşmanın, sapkınlığın ulaştığı boyutları üzülerek, kalbimiz kanayarak takip ediyoruz.

10 yaşında bir çocuk trans model olarak podyumlarda boy gösteriyor ve sosyal medya bunu pompalayan haberlerle dolup taşıyor. Ailesi transseksüel olan 10 yaşındaki bir yavrucak ve çocuklarını evlat edinerek istedikleri şekilde yetiştirmeye çalışan bir aile... Eyvah diyoruz. Kelimeler duyguları yazmaktan aciz kalıyor. Körpecik bir yavruya yapılan bu sapkınlığı ve sapkınlığın küresel boyutta lanse edilerek özendirilmesini kalbimiz kaldırmıyor. Olaya daha geniş pencereden baktığımızda giderek artan LGBT faaliyetlerini görüyoruz. 

Korkuyoruz Allah’ım! Kara bulutların dünyayı sardığı bu günlerde korkuyoruz. Ahlak, fazilet ve namusun hor görüldüğü, bir günahın aleni olarak işlendiği bu günlerde üzerimize azap iner mi diye korkarak dua ediyoruz. Kur’an-ı Kerim’de ismi 27 defa zikredilen Lut’u (a.s.) hatırlıyoruz ve kavminin bu çirkin günah yüzünden helak edilişini… Ahlaksızlıkta ve azgınlıkta sınır tanımayan Sodom halkının taşlaşmış kalıntılarını ibretle seyrediyoruz. 

“Temizler aramızdan çıksın” demişlerdi. İffet, haya ve namusun ayaklar altına alındığı Sodom şehrinde temizlere yer yoktu. Peygamberleri Lut’u (a.s.) yalanlıyor, davetine icabet etmiyorlardı. Çir`kin yaşayışları ile hayvanların bile aşağısına düşmüşlerdi. Kur’an-ı Kerim’de bu olay, Hz. Lut’un (a.s.) dilinden şöyle anlatıyor: “(Onlara) Dünyada sizden önce hiç kimsenin yapmadığı bir hayasızlığımı yapıyorsunuz, dedi” (Araf Suresi, 80. Ayet) Kavminin Lut’a (a.s.) cevabı şöyle oldu: “Onları (Lut’u ve taraftarlarını) memleketinizden çıkarın, fazla fazla temizlenen insanlarmış.” (Araf Suresi 82. Ayet)

Bugün de benzer sahneler tekrar yaşanıyor. Ailenin devamı için özel hayat ne kadar zaruri ise bunun helal yoldan yaşanması da o kadar zaruridir. Neslin devamı için arzulanan yol, temiz eşler ve nikah ile kurulan yuvalardır. Allah’ın arzu ettiği de budur. Efendimiz (sav) de örnek hayatı ile bu konuda bize örnek olmuştur. Temiz evlatlar, bu temiz aile yuvasında yetişecektir. 

Bugün LGBT olarak adlandırılan homoseksüellik, bir kavmin helak nedeni olmuştur. Korkunç bir çığlık ile Sodom şehrinin altı üstüne gelmiş, üstlerine pişirilmiş taşlar yağdırılmıştır. Lut’un (a.s.) eşi de bu günaha sessiz kalıp onayladığı için helak edilenler arasında olmuştur.

Bugün safımızı belli etmek zorundayız. Bu iğrenç günahı işleyenlere karşı göstereceğimiz her türlü müsamaha ve taviz, bizi de bu günaha ortak edeceği gibi tertemiz aile yuvalarını da tehdit edecektir. Bugün tüm gücümüzle bu çirkin fiili işleyen güruhtan ayrılmalıyız. Yoksa farkında olmadan biz de bu günahtan payımızı alırız. 

Rabbimiz içimizde ki beyinsizler yüzünden bizi helak eyleme. Âmin… 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum