1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Hz. Hüseyin İran ve Hizbullah'tan Beridir”
“Hz. Hüseyin İran ve Hizbullah'tan Beridir”

“Hz. Hüseyin İran ve Hizbullah'tan Beridir”

Lübnan'ın önde gelen alimlerinden Şeyh Muhammed el Hüseyni yaptığı açıklamada Hz. Hüseyin'in Hizbullah, İran, Ayetullah Sistani ve diğer Şii milislerin faaliyetlerinden beri olduğunu duyurdu.

11 Ekim 2016 Salı 20:58A+A-

Lübnan'ın önde gelen Şii alimlerden İslami Şura Meclisi sözcüsü Şeyh Muhammed el Hüseyni Sünni Müslüman Alimler Heyeti lideri Şeyh Haris el Dari'nin cenazesinde yaptığı açıklamada Hizbullah, İran, Ayetullah Sistani ve diğer Şii milislerin ABD adına Sünni'leri katlettiklerini ve Hz. Hüseyin'in onların faaliyetlerinden beri olduğunu duyurdu.

Suriye'de Beşşar Esed'den başka ilah yoktur demeyen sivil halkı diri diri toprağa gömen rejim askerleriyle beraber Sünniler için simgesel öneme sahip Halid Bin Velid Camii, Emevi Camii gibi mekanları özellikle hedef alan ve 4 yılda 18 bini çocuk toplam 300 binden fazla insanı katleden İran denetimindeki Şii militanların İslam'dan beri olduklarını, amaçlarının Kabe de dahil mukaddes bölgeleri işgal etmek olduğunu ve İran'ın asıl amacının Fars milliyetçiliği olduğunu vurgulayan Muhammed el Hüseyni önemli açıklamalar yaptı.

Irak'ta Amerikan silahlarıyla donatılmış ve ABD askerleri tarafından El Esed kampının da aralarında olduğu bir çok kampta askeri eğitim gören Şii milislerin Sünni halkı katliamdan geçirdikleri, mollaların baltalar, ağaç testereleri ile Sünni sivillerin kesilip katledilmesine bizzat iştirak ettiği görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde ellerinde ABD M 16 silahları, arkalarında ABD askeri araçları ve üzerlerinde ABD ordu envanterine kayıtlı kıyafetler bulunan İran yanlısı Caferi milisler ile Tikrit'te görüntülenen İranlı general Kasım Süleymani'nin yapılan Sünni katliamları konusunda ABD ve İsrail ile organizeli çalıştığı biliniyor. İran'ın geçtiğimiz günlerde Suriye'de Sünnileri katletmek için Esed rejimine 10 adet savaş uçağı verdiği biliniyor. 

Kaynak: IncaNews

HABERE YORUM KAT

2 Yorum