1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hz. Ali Aşkını Bahane Edip Daha Çok İnsan Öldürmek
Hz. Ali Aşkını Bahane Edip Daha Çok İnsan Öldürmek

Hz. Ali Aşkını Bahane Edip Daha Çok İnsan Öldürmek

Suriye’de Esed rejimine verdiği açık destekle savaşın seyrini değiştiren militanlardan sivillere uygulanan katliamlara Hz. Ali kılıfı!

28 Mayıs 2014 Çarşamba 10:50A+A-

Suriye rejim ordusu savaşın başlamasından bu yana, helikopter ve uçaklarla sivil yerleşkelerinde bulunduğu bir çok bölgeye düzenlediği “varil bombalı” saldırılarında aralarında bebek ve kadınlarında bulunduğu binlerce kişiyi feci bir şekilde katletmiş veya sakat bırakmıştır.

SURİYE’DE DEVAM EDEN ÇATIŞMALARDA 162 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’de 4. yılında devam eden savaşta 162 bin kişinin ölümünde rol oynayan ve Esed rejimine tüm gücüyle destek veren İran,Lübnan Hizbullah’ı, Iraklı militanlar ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen militanlar Suriye’de sivillere yönelik katliamlarına hız kesmeden devam ediyor.

HZ. ZEYNEP TÜRBESİ BAHANESİ İLE SURİYEDE 2. HİZBULLAH KURULDU

Hz. Zeynep türbesini koruma bahanesiyle 4 yıldır Suriye’ye varlığını artıran ve adeta Suriye’ye akın ederek 2. Hizbullah’ı kuran militanlar, Suriye’nin farklı bölgelerinde sivil yerleşkelere düzenledikleri varil bombalı saldırılar,çatışmalar ve uyguladıkları kuşatma nedeniyle hergün aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu onlarca kişiyi vahşice katletmeye devam ediyorlar.

ESED’E DESTEĞİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN FİLSİTİN’İ KULLANIYORLAR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan ve Filistin’i korumak için Suriye’de muhalif güçlere karşı savaştıklarını ileri sürmüş ve savaşta Esed’e destek verdiğini açıklamıştı.

MİLİTANLAR VARİL BOMBASININ ÜZERİNE HZ. ALİ İSMİ YAZARAK KATLİAMLARINA DEVAM EDİYOR

Suriye’de rejim ve rejime bağlı güçlerin son  aylarda kontrolden çıkan varil bombalı saldırıları tüm vahşetiyle devam ediyor.

Özellikle Halep’te düzenlenen varil bombalı saldırılar Halep vilayeti tamamen harebeye döndürmüş durumda.

Halep’e atılan bir varil bombasının üzerinde yazan yazı militanların sivillere yönelik uyguladıkları katliamları hangi düşünce ile yaptıklarını açıkca ortaya koymakta.

Muhaliflerce kameraya çekilen görüntüde, militanlar tarafından Halep’e atılan ve hergün onlarda insanın ölümüne neden olan bir varil bombasının üzerinde “Ali” yazdığı açıkca görülüyor.

VARİL BOMBASI VE ETKİSİ

Suriye’de Esed rejimi ve destekçi militanlar tarafından düzenlenen varil bombası düşük maliyetli olduğundan Suriye ordusu tarafından sürekli kullanılıyor.

Peki Esed rejimi neden saldırılarında özelikle Varil bombası kullanıyor?

Rejim tarafından imal edilen ve diğer bombalara göre daha ucuz olan Varil bombası düştüğü bölgede çok büyük tahribata yol açmaktadır.

Suriye’de rejim tarafından neredeyse hergün 10′larca varil bombası saldırısı düzenlenmektedir. Rejim tarafından atılan varil bombasının düştüğü bölgede çok büyük çukurlar oluşurduğu gözlenirken, saldırıların ardından ise bölgede tamamen can pazarı yaşanmaktadır. Bombanın düştüğü bölgede bulunan evler ve binalar tamamen yığınlar haline dönüşürken bir çok insanda bu yığınların altında feci bir şekilde can vererek hayatını kaybetmektedir.

Yaklaşık 500 kilo ağırlığında olan el yapımı varil bombalarının, bölgeyi daha çok tahrip etmesi için içine yakıcı madde, güçlendirilmiş patlayıcı, demir ve beton parçaları ve mutfak tüpü konulduğu görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum