1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Hutbe Vermeye Devam Edeceğim
Hutbe Vermeye Devam Edeceğim

Hutbe Vermeye Devam Edeceğim

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, "Hoşlarına gitsin veya gitmesin hutbe vermeye, doğru olanı söylemeye devam edeceğim" dedi.

21 Şubat 2014 Cuma 20:08A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer bin Hattab Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, son üç haftadır hutbe veremediğini, ilkinde şahsi nedenler, diğer ikisinde ise soğuk algınlığı sebebiyle cemaat önüne çıkamadığını belirtti. Yaşlı bir adamın hastalanmasının son derece doğal olduğunu dile getiren ve hutbe veremediği süre içinde hakkında söylenenleri eleştiren Karadavi, cuma hutbesi vermesinin engellendiği yönündeki haberleri yalanladı.

Karadavi, "Düşünen bir aklım, konuşan bir dilim, hareket edebilen bir bedenim olduğu sürece, hoşlarına gitsin veya gitmesin hutbe vermeye, doğru olanı söylemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

İnsanların tümünü razı etmenin mümkün olmadığını ancak müminlerin doğruyu söylemekle yükümlü olduğunu belirten Karadavi, "Allah'a yemin olsun kimseye düşmanlık etmiyorum. Ne bir kişiye, ne bir devlete, ne de bir gruba karşı şahsi sebeplerden ötürü düşmanlık besliyorum. Beni tek ilgilendiren şey, İslam ve Müslümanlar" diye konuştu.

Karadavi'nin cuma hutbesi vermeyişi medya ve sosyal paylaşım sitelerinde, 24 Ocak tarihinde yaptığı ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimini hedef alan sözlerinin uyandırdığı tepkiyle ilişkilendirilmişti. 

Karadavi, sözkonusu hutbesinde, "BAE'yi, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek döneminin son Başbakanı Ahmed Şefik'i topraklarında barındırmakla ve bütün İslami yönetimlerin karşısında olmakla" suçlamıştı.

Hutbenin ardından BAE Dışişleri Bakanlığı, Katar Büyükelçisi Faris en-Nuaymi'yi çağırarak protesto notası vermiş, ayrıca Katar'ı, ülkede ikamet eden Karadavi konusunda uyararak konuşmalarının durdurulmasını istemişti. Bunun üzerine Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atıyye, konuya ilişkin olarak "Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin sözleri Katar'ın dış politikasını yansıtmamaktadır" açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT