1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hüsnü Mübarek’e 15 Gün Hapis
Hüsnü Mübarek’e 15 Gün Hapis

Hüsnü Mübarek’e 15 Gün Hapis

Devlet bütçesini kendisi ve ailesi için kullandığı gerekçesiyle devrik diktatöre 15 gün hapis cezası verildi.

08 Nisan 2013 Pazartesi 11:58A+A-

Mısır savcılığı, devlet bütçesinden yaklaşık 157 milyon Amerikan dolarını kendisi ve ailesi için kullandığı suçlamasıyla devrik lider Hüsnü Mübarek'i 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

25 Ocak devriminde göstericileri öldürme suçlamasıyla müebbet hapisle yargılanan Mübarek, yönetimde olduğu son 10 yıl içinde devlet bütçesinden yaklaşık 157 milyon doları kendisi ve ailesi için kullandığı gerekçesiyle 15 gün hapse mahkûm edildi. Mısır başsavcılık kaynakları, Mübarek'in Mısır bütçesinden yıllık 14 milyon doları oğulları Ala ve Cemal'in evleri, işleri ve diğer aile bireylerinin evleri için şahsi amaçla kullandığının tespit edildiğini belirtti. 

Mısır başsavcısının mahkeme sonuçlanıncaya kadar, davanın ayrıntılarına ilişkin bilgilere yayınlama yasağı getirdiği bildirildi. 

Müebbet Cezası da  Var!

Mübarek ve eski içişleri bakanı Habib el-Adili'nin 25 Ocak devriminde protestocuları öldürmekle suçlandıkları davada haklarında müebbet hapis cezası verilmesinin ardından İstinaf mahkemesine yaptıkları başvurunun kabul edilmesi üzerine, 13 Nisan'da yargılanma süreçleri yeniden başlayacak. 

 

HABERE YORUM KAT