1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hüsnü Mahalli'den Kan Donduran Açıklama!
Hüsnü Mahalliden Kan Donduran Açıklama!

Hüsnü Mahalli'den Kan Donduran Açıklama!

Esed lobisinin yılmaz savunucusu ajan-provokatör Hüsnü Mahalli'den rahatsız edici ve bir o kadar çarpıcı açıklama.

03 Nisan 2012 Salı 15:30A+A-

 

CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge'de Suriye'deki yaşananlar tartışıldı. Programa Esed lobisinin önde gelen isimlerinden Hüsnü Mahalli de katıldı. Mahalli’nin "biber gazı"yla ilgili sözleri çok çarpıcıydı!

Timeturk'ün haberi: 

CNN Türk’te yayımlanan ve Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge”nin konukları Radikal Gazetesi yazarı Fehim Taştekin, Akşam Gazetesi yazarı Hüsnü Mahli, emekli büyükelçiler Şükrü Elekdağ ve Özlem Sanberk’ti. Programda Suriye Dostları zirvesi ve Suriye’deki olaylar masaya yatırıldı. Programda Şükrü Elekdağ ve Hüsnü Mahli Suriye halkının % 65’nin Esad’ı desteklediğini ifade ederken, programa telefonla katılan Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, bunun yalan olduğunu dile getirdi.

Programda Ahmet Hakan’ın Hüsnü Mahli’ye sorduğu, göstericilere neden ateşle karşılık veriliyor sorusuna Hüsnü Mahli’nin, “Biber gazı yok, İngiltere’den istedik vermediler” sözü programa damga vurdu.

CNN Türk’te yayımlanan “Tarafsız Bölge”de en ilginç tespiti, CHP eski milletvekili ve emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ yaptı. Elekdağ, Suriye halkının % 65’nin Esad’ın arkasında olduğunu ve Esad’ı desteklediğini ifade ederken, Hüsnü Mahli de bunun kanıtı olduğunu ifade etti. Ahmet Hakan Coşkun, Saddam’ın da arkasında halk desteği vardı hatırlatmasını yapınca Elekdağ ve Mahli susmayı yeğledi.

Fehim Taştekin de Suriye’deki göstericilerin barışçıl protesto imkânı olduğunu ifade edince, Ahmet Hakan da bunun üzerine adam sizi otomatik silahla tarıyor, nasıl barışçıl gösteri yapacaksın ki diye sordu. 

Ahmet Hakan’ın Hüsnü Mahli’ye, biz Türkiye’de herkes istediği gösteriyi yapsın diye yazıp çiziyoruz, Suriye’de adamlar gösteri yapıyor, helikopterlerle, silahlarla insanlar öldürülüyor, bunu savunamayız, deyince, Hüsnü Mahli, “Suriye’de biber gazı yok, İngiltere’den istedik vermediler” cevabını vermesi programdaki tansiyonu yükseltti.

Emekli Büyükelçi Özlem Sanberk Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığını ve bunu anlatmaktan aciz olduğunu dile getirdi. Radikal Yazarı Fehim Taştekin, “Başbakan Yardımcısı başta olmak üzere herkes kamuoyunu manipüle ediyor” deyince, programda yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, twitter üzerinde Ahmet Hakan’a attığı mesajda, “Programda öyle bir konuşuluyor ki, sanki Suriye’de her şey normal” hatırlatması yapınca, Ahmet Hakan, Aydıntaşbaş’ı telefonla yayına bağladı. Aydıntaşbaş programda kısaca şunları dile getirdi: “Hürriyet ve Onur sloganı ile sokağa çıktılar, insanların üzerlerine ateş açıldı, hastalar hastanelerden alınarak işkencelere götürüldü. Olayların başında silah yoktu. Dara’da üç çocuk sokakta Hürriyet yazdı ve bu çocuklar alınarak işkence edildi tırnakları çekildi, aşiretler gitti çocukları istedi ve olaylar camiden başladı, kimse silah kullanmadı… Daha sonra o kadar şiddet artı ki insanlar Ağustos sonu silahlanmaya başladı.”dedi.

Aydıntaşbaş ölü sayısının açıklanan rakamın iki misli civarında 18 bin olduğunu dile getirdi. Aydıntaşbaş, Suriye’de Esad’a desteğin % 65 olduğu rakamının programda dile getirildiğini bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Ahmet Hakan’ın Mahli ve Taştekin’e “Şu sizin kanınızı dondurmuyor mu, Lazkiye donanma tarafından bombalanıyor” sözüne, Hüsnü Mahli ve Fehim Taştekin, bunlar doğru değil deyince, Aydıntaşbaş, “bunların görüntüleri var” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum