1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husilerin Taiz'e Yoğun Saldırısı
Husilerin Taiz'e Yoğun Saldırısı

Husilerin Taiz'e Yoğun Saldırısı

Yemen’de birçok kenti ele geçiren Husiler ile onlara direnen Halk Komitelerinin arasındaki şiddetli çatışmalar Taiz kentinde yoğunlaştı. Halk Komiteleri, Husilerin elinde bulunan kentin birçok bölgesini geri aldı.

17 Nisan 2015 Cuma 14:58A+A-

Al Jazeera muhabirinin aktardığı bilgilere göre çatışmalarda, Halk Komiteleri, Husilerin ele geçirdiği Taiz kentinin bir kısmında tekrar kontrolü sağladı.  

Husiler, Taiz’de bulunan ve Cumhurbaşkanı Hadi ve Hadi'yi destekleyen Halk Komitelerine katıldığını açıklayan 35. Tümen’e 16 Nisan 2015 Perşembe akşamı topçu bombardımanı başlattı. Çatışmalar gece boyu sürdü.

Anadolu Ajansı’na konuşan bir güvenlik kaynağına göre, Husiler'in saldırısında en az bir asker öldü, 9 asker de yaralandı.

Taiz kentinden bir hastane yetkilisinden alınan bilgiye göre Husiler, çatışmaların yaşandığı  Hasab Mahallesi ve eski havaalanı bölgesine ambulansların girişine izin vermedi. 

Ayrıca akaryakıt bulunmaması nedeniyle tıbbi ekipler yaralıları olay yerinden hastaneye taşımakta zorluk çekti.

Ülkenin başka bölgelerinde de Husilerle Halk komiteleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Halk Komiteleri, ülkenin güneyindeki Dali kentinde Husilerin bir süre önce ele geçirdiği bazı bölgelere silahlı saldırı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT