1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husilerin Siyasete Müdahalesi Protesto Edildi
Husilerin Siyasete Müdahalesi Protesto Edildi

Husilerin Siyasete Müdahalesi Protesto Edildi

Yemen'in İbb kentinde düzenlenen gösteride Husilerin ülke siyasetine müdahalesi protesto edildi.

23 Şubat 2015 Pazartesi 13:50A+A-

Yemen'in orta kesimindeki İbb kentinde yüzlerce kişi Husi karşıtı gösteri düzenledi. Protestocuların İbb'in el-Udeyn caddesinde düzenlediği yürüyüşe cumartesi günkü gösterilerde açılan ateş sonucu öldürülen protestocu Nasır Faris Şuca'nın cenazesi de taşındı.

Husi Ensarullah Hareketi'nin ülke siyasetine müdahalesi ve İbb kentinde ''Silahlı güç'' oluşturmasını ''reddeden'' karşıt gruplar sık sık gösteri düzenliyor.

Cumartesi günkü gösteride Husilerin protestocuların üzerine ateş açması sonucu 2 kişi katledilmiş 3 kişi yaralanmıştı. Katledilen protestoculardan birinin cenazesi bugünkü yürüyüşlerde ellerde taşınarak defnedilmek üzere kabirstana götürüldü.

Yemen Devrimi lehine sloganlar atan ve Husileri darbecilikle suçlayan dövizler taşıyan protestocuların istifa eden Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin de fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

Husi militanlarının göstericilerin yürüyüş güzergahındaki bazı yolları kapattığı ve askeri araçlarla protestocuları takip ettiği görüldü. Husi militanlar protestoculara bu kez müdahale etmezken bazı göstericiler ile arbede yaşandı.

Husiler Sana, İbb, Hudeyde ve Taiz gibi kentlerde düzenlenen ''karşıt'' gösterilere sık sık müdahale edip bazı göstericileri alıkoyuyor. Husi militanlarının yer yer ateş açması sonucu bugüne dek 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT