1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler: Yönetimi Artık Tek Başımıza Şekillendireceğiz
Husiler: Yönetimi Artık Tek Başımıza Şekillendireceğiz

Husiler: Yönetimi Artık Tek Başımıza Şekillendireceğiz

Husi Ensarullah Hareketinden, "yönetimi şekillendirme" işlemlerine başlanacağı bildirildi.

05 Şubat 2015 Perşembe 01:35A+A-

Yemen'de Ensarullah Hareketinden (Husiler), hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasının ardından yönetimin gidişatının düzenlenmesi yönünde işlemlere başlanacağı belirtildi.

Harekete bağlı Devrimci Komiteler'den yapılan yazılı açıklamada, Hareketi'n, "ülkedeki anayasal boşluğun doldurulması" amacıyla anlaşmaya varılması için siyasi gruplara tanıdığı 3 günlük sürenin dün akşam saatlerinde dolması nedeniyle ilerleyen günlerde "yönetimi şekillendirme" işlemlerine başlanılacağı ifade edildi.

"Atılacak adımlar ile yapılacak işlemlerin, ulusal bilinç ve sorumluluk çerçevesinde olacağı ve ayrımcılığa yer verilmeyeceği" ifade edilen açıklamada, "söz konusu adımların, ülkeyi bulunduğu boşluktan çıkartmayı garantilediği" savunuldu.

Açıklamada ayrıca, Yemen halkına "ağır yükün üstesinden gelmesi için Devrimci Komiteler'e destek verme" çağrısında bulunuldu.

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Bu süreçte Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Hadi'nin sunduğu istifa reddedilmişti. Bölgede yaşanan olayların ardından siyasi tarafların, ülkedeki krize çözüm bulmak için başlattığı görüşmelerden sonuç alınamamıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer önderliğinde yürütülen ''çözüm çabaları'' başarısız olunca, Husiler tarafından düzenlenen ''alternatif çözüm toplantıları'', Bin Ömer'le yapılan görüşmelerden ayrılan siyasi gruplara, 3 günlük süre verilmesi kararı ile sonuçlanmıştı.

(AA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum