1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler, Suudi Arabistan İle Temasta
Husiler, Suudi Arabistan İle Temasta

Husiler, Suudi Arabistan İle Temasta

Yemen'de şu an yönetimi elinde bulunduran Ensarullah hareketi lideri Abdülmelik Husi, "İlişkileri iyileştirmek için son iki günde Suudi Arabistan ile dolaylı görüşmeler yürüttük" dedi

16 Mart 2015 Pazartesi 19:34A+A-

Yemen’deki Ensarullah hareketinin (Husiler) lideri Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan ile dolaylı görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Abdulmelik el-Husi, Ensarullah hareketinin merkezi olan kuzeydeki Sada kentinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "ilişkileri iyileştirmek için iki günden bu yana Suudi Arabistan ile dolaylı görüşmeler yürüttüklerini" bildirdi.

Husi, görüşmelerde, iç işlerine müdahale edilmeksizin karşılıklı saygı çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin eski düzeyine gelmesi konusunda gerekeni yapmaya hazır olduklarını vurguladığını söyledi.

Abdulmelik el-Husi, "Biz, çevremizdeki İslam ve Arap dünyası ile iç işlerimize müdahale edilmeden ve Yemen'deki karar mekanizmalarına siyasi gündemler dayatılmadan karşılıklı saygı çerçevesinde kurulacak her ilişkiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Yemen, siyasi kararlarda bağımsızlık ve milli otoriteye saygı temelinde herkes ile iletişime açık" diye konuştu.

Hareketin İran ile ilişkilerine dair bir soruya, "Bölgede herkes ile dengeli ilişki arayışındayız. Yemen'e koşulsuz şartsız yardım etmek isteyen herkese kapımız açık" yanıtını veren, Husi, "Önümüzdeki dönem, siyasi krizin ardında bıraktığı olumsuz etkilerin iyileştirilmesine yoğunlaşılacak. Yeni bir Yemen inşasında gelecek dönem, yapı ve imar ile gaz, petrol ve madeni zenginliklerden istifadeye ayrılacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT