1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Husiler Propaganda İçin Türkiye’de
Husiler Propaganda İçin Türkiye’de

Husiler Propaganda İçin Türkiye’de

Tarih boyunca Sünni ve Zeydilerin iç içe yaşadığı Yemen’i İran’ın yayılmacı siyasetine uygun olarak altüst eden Husiler kendilerini masum ve sevimli gösterme çabasında.

04 Mart 2016 Cuma 16:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de İslami kamuoyu ne yazık ki Müslüman coğrafyada tam olarak neler olup bittiğinden haberdar değil. Mezhebi fanatizm ile ne tür akıl ve mantıkdışı işler yapıldığı yeterince bilinmiyor. Üstelik bu cürümlere, zalimliklere imza atanlar son derece ahlaksız bir şekilde yaşananları manipüle edip kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar. Katiller maktul pozunda geziyorlar. Kabul etmek gerekir ki İslam dünyasında sistematik olarak bu işi yapan Marksist örgütlerin dışında İran ve ona bağlı örgütler.

İran’a bağlı Husi Ensarullah örgütünün de aynı çizgideki diğer örgütler gibi propaganda işini iyi becerdiği kesin. 30 küsur yıl boyunca Yemen’i diktatörlükle yöneten Ali Abdullah Salih’in halk hareketiyle devrilmesinden sonra oluşan boşluğu İran’ın desteğiyle fırsatçı bir şekilde değerlendiren Husilerin seçilmiş Mansur hükümetine karşı askeri bir darbe ile iktidara nasıl el koydukları bilinmekte.

Husiler, iktidarı yeniden ele geçirme hırsıyla hareket eden Ali Abdullah Salih’in emrindeki ordu güçleriyle ittifak içine girerek güçlü oldukları Saada’dan başlayıp önce San’a’yı ardından güneye yönelerek Aden’i zapt ettiler. Ve yüzyıllar boyunca uyum içinde yaşayan Zeydi-Sünni ilişkisini zehirlemiş oldular.

Ensarullah hareketi bir yandan mezhebi doğrultuda faaliyet yürütürken öte yandan İhvan-ı Müslimin’in Yemen kolu Islah Hareketi gibi cemaatleri tasfiye etmeye çalışıyor. İran’ın çizdiği strateji doğrultusunda Yemen’de tasfiye hareketi uygulamaya çalışan Ensarullah grubu problemlerin asıl kaynağı olduğu gerçeğini gizlemek için argümanlarını da oluşturmuş durumda. Husi heyetinin Türkiye’de İran adına çalışan kişiler aracılığıyla yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde çizdikleri Yemen tablosu bütünüyle propagandadan ibaret.

Köken olarak Zeydi olmalarına rağmen İran yönlendirmesiyle İmamiye Şiası’na yönelen Husiler’in şu anda sıkça dillendirdikleri Amerikan karşıtı söylemlerine rağmen bugüne kadar ABD aleyhine hiçbir icraatları olmadığı gibi yıllarca ABD ile çalışmış Ali Abdullah Salih ile ittifak içinde oldukları da malum. Yemen’de el-Kaide operasyonu adı altında yıllardır insansız hava araçlarıyla katliamlar yapan ABD’ye en küçük bir itirazda bulunmayanların şimdi ABD karşıtı söyleme sarılmaları inandırıcılıktan uzak.

*

HABERE YORUM KAT

23 Yorum