1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler, Islah Partisi Yöneticilerini Kaçırdı
Husiler, Islah Partisi Yöneticilerini Kaçırdı

Husiler, Islah Partisi Yöneticilerini Kaçırdı

Islah Partisi, Husi Ensarullah hareketini, 15 mensubunu kaçırmakla suçladı. Ancak bazı kaynaklar bu sayının yüzün üzerinde olduğunu bildiriyor.

07 Nisan 2015 Salı 00:38A+A-

Husiler'in Yemen İhvan'ı olarak da bilinen Islah Partisi'nin bazı yöneticilerinin Husiler tarafından kaçırıldığı bildirildi. AA, Islah partisi yetkililerine dayandırarak duyurduğu haberinde kaçırılan parti üyesi sayısının 15 olduğunu belirtti. Ancak, Associated Press'te yer alan habere göre, kaçırılan Islah Partisi üyesinin sayısı en az 122.

Partinin internet sayfasında yer alan açıklamada, Husi militanların, başkent Sana'nın Sittin Bulvarı'nda bulunan parti genel merkezi başta olmak üzere, Şuub, Eski Sana ve El-Cerraf bölgelerindeki parti bürolarını basarak, buradan parti mensuplarını kaçırdığı iddia edildi.

Parti kaynakları akşam saatlerinde de Islah Partisi Yüksek Kurulu Üyesi Hammud ez-Zarihi, Basın Dairesi Başkanı Fethi el-Azb ve eski milletvekili Ahmed Şeref ed-Din'in, Husi militanlarca kaçırıldığını öne sürmüştü. Kaynaklar ayrıca birçok parti mensubunun Husiler tarafından alıkonulduğunu belirtmiş, bu nedenle kaçırılan parti üyeleriyle ilgili bilgileri içeren bir açıklama yapacaklarını kaydetmişti.

Yemen'deki Sana İnsan Hakları Merkezi'nden, Husi Ensarullah Hareketi'ne mensup silahlı kişilerin, 2 gün içinde 318 kişiyi kaçırdığı, 26 ev, 33 kurum, 16 merkez ile 7 öğrenci yurduna baskın düzenlediği bildirildi.

Sana İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Husi Ensarullah Hareketi'ne mensup silahlı kişiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı gruplar, başta Islah Partisi olmak üzere kendilerine muhalif partilerin yöneticileri ile siyasi aktivistlere karşı göz altına alma kampanyası gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada, "Husiler, 2 gün içinde 318 kişiyi kaçırdı, 26 ev, 33 kurum ve vakıf ile Islah Partisi'nin 16 merkezi ve 7 öğrenci yurduna baskınlar düzenledi, yağmalamalar yapıldı" ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT