1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler Diyalog İçin Riyad'ı Kabul Etmedi
Husiler  Diyalog İçin Riyad'ı Kabul Etmedi

Husiler Diyalog İçin Riyad'ı Kabul Etmedi

Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin taraflar arasındaki diyalog görüşmelerinin Riyad'da devam etmesi çağrısına Husiler'den ret geldi.

10 Mart 2015 Salı 13:42A+A-

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husilerle müzakerelerin Riyad'da olması çağrısına tepkiler geliyor. İran destekli Şii Husiler çağrıyı reddetti ancak Körfez İşbirliği Konseyi'nden (KİK) destek geldi. 

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 143. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Abdullatif Zeyani, tüm Arap ülkelerine bu konuda destek çağrısı yaptı. 

‘Husilerin yaptığı kabul edilmez’

Zeyani diyalog görüşmelerinin Yemen'in güvenlik ve istikrarını hedeflediğini belirterek "Husilerin Eylül 2014'ten bu yana yönetime karşı gerçekleştirdiği saldırı ve Cumhurbaşkanı Hadi ile devlet adamlarına yönelik zorunlu ikamet gibi uygulamalarının kabul edilemez olduğunu" dedi

Yemen'de güvenliğin daha da kötüye gitmesi ve tehlikenin sınırı aşarak uluslararası güvenliği etkilemesine karşı uyarıda bulunan Zeyani, Arap ülkelerinden Yemen'in kurtarılmasına yardım edecek net ve sağlam kararlar almalarını istedi.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi KİK'e, ülkedeki krizin çözümü için taraflar arasında yürütülen diyaloğun Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da devam etmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Çağrıya, Suudi Arabistan'dan olumlu cevap gelmişti.

Husiler’den itiraz Salih’ten suçlama

Husiler ise, hem Hadi’nin çağrısına hem de Körfez İşbirliği Konseyi’nin (KİK) tavrına itirazda bulundu.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT