1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler Başkanlık Sarayı'na Girdi
Husiler Başkanlık Sarayı'na Girdi

Husiler Başkanlık Sarayı'na Girdi

Yemen'in başkenti Sana'da Şii Husiler Devlet Başkanlığı Sarayı'na girdi. Yemen Enformasyon Bakanı, Cumhurbaşkanı Hadi'nin şiddetli bombardıman altında olduğunu açıkladı. Sarayın çevresinden ve içinden çatışma sesleri geliyor.

20 Ocak 2015 Salı 17:04A+A-

Al Jazeera muhabiri, Sana'nın Sittin Caddes'inde Devlet Başkanı Hadi'nin konutunun etrafında silah sesleri duyulduğunu belirtti. Al Jazeera muhabiri, Devlet Başkanı'nın konutunun önündeki çatışmalarda en az 2 muhafızın öldüğünü de aktardı.

Yemen İletişim Bakanı Nadiye Abdulaziz, Başkanlık Sarayı'nın yönetimi yıkmak isteyen silahlı Husilerin saldırısı altında olduğunu açıkladı.

Husilerin Başkanlık Sarayı’nı kuşatmalarının ardından Yemen hükümeti, siyasi grupları Salı günü olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin başkanlığında yapılan toplantı devam ediyor. Toplantıda siyasi gruplar, ülkede yaşanan krizden çıkış yollarını tartışıyor. 

Yemen Hükümet Sözcüsü Racih Badi, toplantıyla ilgili henüz net bir bilgi gelmediğini söyledi.

Hadi: Ülke yol ayrımında 

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, başkent Sana'daki emniyet komitesi ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyetle yaptığı toplantıda konuşan Hadi, ülkesinin yol ayrımında olduğunu vurgulayarak, ‘Ya olacağız ya da olmayacağız. Bugün konuşabileceğimiz ve çözeceğimiz şeyler yarın ve sonrası için mümkün olmayabilir’ dedi.

Yemenlilerin kavgaları ve anlaşmazlıkları aşmalarını ve ülkeye ulusal uzlaşının hakim olmasını temenni ettiğini dile getiren Hadi, ‘Barış ve Ulusal Ortaklık’ anlaşmasını imzalayan taraflar ile emniyet komitesinden de problemlerin çözümü için acil toplantı yapmalarını istedi.

BM'de görüşülüyor

BM Güvenlik Konseyi de Husilerin Başkanlık Sarayı ve Başbakanlık Konutu’nu kuşatmalarının ardından Salı günü acil olarak toplanıyor. Toplantı kapalı oturumda yapılacak. BM kaynakları, toplantıda BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Omer’in ülkede yaşanan son gelişmelerle ilgili Güvenlik Konseyi üyelerine bilgi vereceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT