1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler Aden'den Geri Çekiliyor
Husiler Aden'den Geri Çekiliyor

Husiler Aden'den Geri Çekiliyor

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyonun Aden'in merkezinde Husilere ait mevzilere yönelik hava saldırılarından sonra Husiler bazı noktalardan geri çekildi.

02 Nisan 2015 Perşembe 12:38A+A-

Yemen’in güney kenti Aden’de görgü tanıklarına göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları sabah erken saatlerde Husilerin kentin merkezindeki mevzilerini hedef aldı.

Husiler bir gün önce Aden’e tanklar ve zırhlı araçlarla saldırmıştı ve böylelikle kentin Hor Mekser bölgesine ulaşmıştı. Ancak Suudi Arabistan’ın hava saldırılarından sonra Husiler ele geçirdiği bazı noktalardan geri çekilmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı'na göre, Aden'de bir çok noktada Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı güçler ile Husiler arasında çatışmalar devam ediyor.

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin Abdullah, İran destekli Şii Husilerin Aden’i tamamen ele geçirmesini engellemek için daha büyük bir uluslararası müdahale çağrısı yapmıştı.

Riyad Yasin, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde hava operasyonları düzenleyen Husi karşıtı koalisyona, kara harekâtına geçilmesi için seslenmişti

HABERE YORUM KAT