1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husi Liderlerin Evlerine Bombalı Saldırı
Husi Liderlerin Evlerine Bombalı Saldırı

Husi Liderlerin Evlerine Bombalı Saldırı

Yemen'in başkenti Sana'da iki Husi liderin evine bombalı saldırı düzenlendi.

23 Ocak 2015 Cuma 11:41A+A-

Yemen'in başkenti Sana'da 2 Husi liderin evine bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Sana'nın Ceraf bölgesinde yaşayan 2 Husi liderin evine bombalı saldırı düzenlendi. Patlama nedeniyle çevrede bulunan ev ve araçlarda ağır hasar oluşurken, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Olayın ardından bölgede bulunan Husi milislerinin güvenlik önlemleri aldığı ifade edildi.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı. Bu gelişmelerin ardından dün, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği iddia edilmişti.

Daha sonra Husi Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Hadi arasında, anayasa taslağında değişikliğe gidilmesi, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderilmesi konularında anlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Hadi, dün hükümetin istifasından kısa süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT