1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husi Darbesine Karşı Cuma Gösterileri
Husi Darbesine Karşı Cuma Gösterileri

Husi Darbesine Karşı Cuma Gösterileri

Yemen'in başkenti Sana'nın güneyindeki İbb kentinde yüzlerce kişi cuma gösterilerinde toplandı.

20 Şubat 2015 Cuma 15:47A+A-

İbb'in merkezindeki ''Değişim Meydanı'nda'' toplanan göstericiler, cuma namazı saatinin yaklaşması ile meydanda saf tuttu. Cuma hutbesini dinleyen protestocular namazın ardından, ''Özgürlük", "Husi milislerine hayır", "Devrim devam ediyor'' yazılı dövizler açarak, ''2011 Yemen Devrimi'' lehine sloganlar attı.

Husilerin silahlı güç kurarak Yemen kentlerini ele geçirmelerini kabul etmeyen göstericiler, ''Dur işaretli'' dövizlerlerle Husilerin ilerleyişini reddetti.

Öte yandan, bugün Hudeyde, Aden ve Taiz kentlerinde de Husi karşıtlarının, ''cuma gösterileri'' düzenlemesi bekleniyor.

Husiler, devlet kurumlarını oluşturmaya başladı

Yemen'in başkenti Sana'da kontrolü sağlayan Ensarullah hareketinin (Husiler), ilan ettikleri "Anayasa Manifestosuna" uygun şekilde devlet kurumlarını oluşturmak için görüşmelere başladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan haberde, başkent Sana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantıda, harekete bağlı Yüksek Devrim Komitesinin, siyasi gruplar arasında gerçekleştirilen müzakerelerin sonuç vermemesi üzerine, daha önce açıklanan, "Anayasa Manifestosu"na uygun şekilde devlet kurumlarını şekillendirmeye başladığı belirtildi.

Komitenin bu aşamada ülkenin ekonomik durumuna önem vereceği, Komite ile daha önce Husiler ve hükümet arasında imzalanan "Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması" çerçevesinde oluşturulan, "Ekonomik Komite"yle toplantı yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Yüksek Devrim Komitesi'nin, ülkede cereyan eden olayları kapsayacak medya vizyonu ve siyaseti belirlemek amacıyla, halihazırda süren çalışmaları da ele aldığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT