1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hüseyin Çelik: "Metin Feyzioğlu Şov Yapıyor"
Hüseyin Çelik: "Metin Feyzioğlu Şov Yapıyor"

Hüseyin Çelik: "Metin Feyzioğlu Şov Yapıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na çok sert eleştirilerde bulundu.

08 Ocak 2014 Çarşamba 13:46A+A-

Çelik, "Barolar Birliği Başkanı mahkum ve tutuklu bulunan insanlar nezdinde beklenti oluşturmuştur.  Sayın Barolar Başkanı ekranlara çıkıp şov yapmaya devam ediyor.  Başbakan'a tekliflerde bulundum diyorsunuz Başbakan'a güvenmiyorum diyorsunuz.Ben ondan yaşlı olan abisi olarak sesleniyorum. Bu usulle bir fayda sağlayamazsınız. Bu ülke adına kim yapıcı fayda sağlarsa işbirliği yapmaya hazırız." dedi.

İşte Çelik'in konuşmasından satır başları;

Sayın Başbakanımız yeniden yargılamaya sıcak bakıyorum derken, bu konuda hala bir eksiklik varsa, bir engel varsa, adalet bakanımıza bir talimat vermiştir, bu konuda bir çalışma yapın demiştir. Bu arada Barolar Birliği Başkanı da, sizin de bir katkınız olursa Adalet Bakanlığı'yla temas halinde siz de katkınızı verin demiştir sayın Başbakan.

Adalet sistemi üç ayaktan oluşur. İddia, muhakeme bir de savunma. Keşke Türkiye’nin önündeki her hukuk meselesinde, barolar, barolar birliği, yapıcı katkılar vermek istese, eleştirilerini ortaya koysalar, biz bundan memnuniyet duyarız.

"BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ŞOV YAPIYOR"

Adalet Bakanlığı tarafından bir çalışma henüz başlamamıştır. Bu ne getirir ne götürür ortaya çıkmamıştır. Barolar Birliği Başkanı mahkum ve tutuklu bulunan insanlar nezlinde beklenti oluşturmuştur.  Sayın Barolar Başkanı ekranlara çıkıp şov yapmaya devam ediyor.  Başbakan'a tekliflerde bulundum diyorsunuz Başbakan'a güvenmiyorum diyorsunuz.

Sayın Feyzioğlu’nun siyaset kurumuna sıcak bakmaması, merhum babası Turan Feyzioğlu'nun siyaseten hüsrana uğramasının katkısı olabilir ve kendisini dinlerken, genel başkanlık, cumhurbaşkanlığı bile bu arkadaşımızı istemiyor. Kibir profiliyle karşı karşıyayız.

Ben ondan yaşlı olan abisi olarak sesleniyorum. Bu usülle bir fayda sağlayamazsınız. Bu ülke adına kim yapıcı fayda sağlarsa işbirliği yapmaya hazırız.

"NE ERGENEKONCULAR NE BALYOZCULAR BİZİM İÇİN CİCİ DEĞİLDİR"

İstanbul barosunun Ergenekon Balyoz konusundaki tutumu hepinizin malumudur. Gecikmesinin sebebi baro ve başkanıdır. Darbe teşebbüsleri konusunda bu ekibin tavrı herkes tarafından biliniyor.
Madalyonun diğer tarafına bakarım, ana muhalefet partisinin lideri, şimdi siz bizimle aynı noktaya geldiniz şeklinde beyanlarda bulunuyor.

Biz sizinle aynı noktada değiliz. Siz darbe teşebbüslerinin avukatlığını yapmaya devam edin..Siz yer altından fışkıran silah depolarını savunmaya devam edin, Cumhuriyet Gazetesine atılan bombayı savunmayı devam edin. Ne Ergenekoncular ne Balyozcular bizim için cici değildir. Birkez daha söylüyorum eğer insana bile bile haksızlık yapılmışsa hakkında delill üretilmişse bitmiş davalar için söylüyorum elbetteki iade-i muhakeme yapılmalıdır. Sayın Fevzioğlu,'nun istediği sıfırdan muhakeme.

"HIZINI ALAMADI SİLİVRİ'YE GİTTİ"

Hızını alamadı Silivri'ye gitti. 'Sizi çıkaracağız hangi yöntemle çıkmak istersiniz' diye yöntem olabilir mi? Hem müjde veriyorum diyor o insanların ailelerin ümitlerini istismar ediyor. Hem şov yapıyor. Hem Başbakan'a güvenmediğini söylüyor.

"BÜTÜN VESAYETLERE KAPALIYIZ"

Yeniden yargılamaya evet, ama milli iradeye kast eden bir şey varsa kesinlikle biz orada yokuz. Askerin, yargının vesayetine hayır diyoruz. Bütün vesayetlere kapalıyız. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT