1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hürriyet Dinleme Hukusuzluğunu da Görmedi
Hürriyet Dinleme Hukusuzluğunu  da Görmedi

Hürriyet Dinleme Hukusuzluğunu da Görmedi

İki gazetenin bugün manşetten verdiği yakın tarihin en büyük dinleme hukusuzluğunu, bazı gazetelerin gündemine bile girmedi. Ucundan görmek mecburiyetinde kalanlar arasında ise Hürriyet de var

24 Şubat 2014 Pazartesi 15:48A+A-

Türkiye tarihinin en büyük "telekulak skandalı" diye bugün bazı gazetelerin manşetinde yer alan dinleme hukuksuzluğu bir anda gündemi değiştirdi; ancak Ergenekon'u da uzun zaman inkar eden, görmezden gelen Hürriyet Gazetesi'nin gündemi bir türlü değişmedi. Gazete, ülkenin gündemini sarsan haberi görmezden gelerek daha fazla tık getirecek üçüncü sayfa haberleri manşetinde görmeyi tercih etti. 

2011 yılında iki savcının "Selam Terör Örgütü" isimli bir örgüt bahanesiyle açtığı soruşturma dosyasında yer alan dinleme kayıtları bugün Star ve Yeni Şafak gazeteleri tarafından manşetten duyruldu. Tüm Türkiye'de şok etkisi yapan dinleme skandalında, dinlenmeyen kişiler neredeyse yok. Özellikle Müslüman camiadan isimlerin ön planda olması ve dinlenenlerin çok farklı meslek gruplarından olması skandalın boyutunu daha da büyüttü. Konu sosyal medyada, internette ve siyaset dünyasında gündemin ilk sırasına otururken, Türkiye'nin sözde en büyük gazeteleri konuya kör-sağır-dilsiz kalmayı tercih etti. 

Özellikle Ergenekon davasını da görmezden gelerek cumhuriyet tarihinin en büyük davasında kör-sağırı oynayan Hürriyet gazetesi, dinleme skandalı gibi büyük bir skandalın patlak vermesini görmezden geldi. Gazete, üçüncü sayfa haberlerini bile bugünkü manşetinden duyururken, böylesi büyük bir skandalı görmezden gelmeyi tercih etti. Gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün den dinlenenler arasında yer alması gazetenin bu tavrını etkilemedi. 

Haberin kendisini görmeyen gazete, haberle ilgili hükümetten ve muhalefetten gelen tepkileri ise sürmanşetlerden görmeyi tercih etti. Özellikle hükümetten gelen tepkiyi sürmanşetten veren gazete, dinleme skandalı haberini de, küçük ve önemsiz bir habermiş gibi, onun hemen ardından detay haber olarak verdi. 

Haberi küçük görmeyi tercih eden bir diğer gazete ise Habertürk oldu. Gazetenin internet sayfasının manşetinde üçüncü sayfa haberlerinden bolca haber yer alırken, Türkiye'nin şu an konuştuğu konunun olmaması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum