1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hür Ordudan PKK’ya Sert Uyarı
Hür Ordudan PKK’ya Sert Uyarı

Hür Ordudan PKK’ya Sert Uyarı

Özgür Suriye Ordusu, PKK'yı kesin bir dille uyardı... Barzani'ye bağlı peşmergelerin de Suriye'ye girdiği iddia edildi.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 14:37A+A-

Özgür Suriye Ordusu Selahaddin Eyyubi Birliği birkaç gün önce görüntülü bir bildiri yayınlayarak son zamanlarda yaşanan olaylar ile bazı yerlerde 'Kürdistan' adı altında yönetime el koymaları üzerine PKK'yı kesin bir dille uyardı.

"YOK EDERİZ"

Selahaddin Eyyubi Birliği komutanı yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Özgür ordu olarak sizi uyarıyoruz. Esed'i desteklemeyi bırakın, yoksa sizi yok ederiz. Genel olarak Kürt bölgelerinin ve özellikle Afrin bölgesinin yaşadığı ve gördüğü vahşet ve katil PKK tarafından yapılan bu vahşet son günlerde artmıştır. Zira katil PKK güçleri Esed güçleri ile birlikte çalışıp Kürt vatandaşlarımızı öldürdü ve kaçırdılar. Katil PKK güçleri Suriye intifadasını destekleyen Kürt kardeşlerimizi hedef almaktadır ve son olarak dün Afrin ilçesinde katil PKK güçleri sivil Kürt kardeşlerimize saldırdı ve çatışmalar yaşandı. Katil PKK güçleri evleri basıyor, vatandaşların araçlarını yakıyor ve namuslu bütün insanları öldürmeye çalışıyor. Bilinsin ki biz bölgeye bütün gücümüzle müdahale etmedik henüz ve biz Kürtlerin birbirine düşmemesi için dün geri çekildik.

Biz Selahaddin Eyyubi Birliği olarak katil PKK güçlerini uyarıyoruz ve Suriye halkının yanında olduğumuzu yeniden belirtiyoruz. Hep beraber mücadele vermeye devam edeceğiz. Biz Kürtler olarak da tek bilek olduğumuzu ve halkın tarafında olduğumuzu da açıklıyoruz. Suriye intifadası kırmızı çizgidir ve karşımıza duran herkes hedefimizde olacağını bilmelidir. Irkı ne olursa olsun ona acımayacağız, hiç kimse kendi kendine yönetime el koymasın ve Suriye bayrağı haricinde bir bayrak açmasın. Biz bölgede Esed güçlerine karşı yapılan bütün operasyonları yaptığımızı da bildiriyoruz ve katil Esed güçlerine önümüzdeki günlerde daha ağır darbelerde bulunacağız. Bütün tutuklularımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz ve katil PKK'nın katil Esed'i desteklemesinden vazgeçmesini istiyoruz.”

***

Barzani’den Esed’e Darbe; Peşmergeler Suriye’de

Suriye diktatörü Esed kendi halkına yönelik katliamlara devam ederken, Barzani’ye bağlı peşmergeler, kontrolün PKK’ya bırakıldığı Afrin ve Koban bölgesine girerek denetimi ele geçirdi.

STAR’da Şeyhmus Çakan imzalı habere göre Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’ye bağlı bir grup peşmergenin Suriye sınırı geçerek Afrin ve Koban bölgelerine girdiği bildirildi. Bu bölgelerde PKK ve örgütün Suriye uzantısı PYD’nin Kürtlere kötü muamelede bulunduğu haberleri üzerine Barzani’nin “Hiçbir güç tanınmadan ve engel olmalarına izin verilmeden Batı Kürdistan’a girilerek halkın güvenliği sağlanacak” talimatı verdiği belirtildi.

Irak’tan Suriye’ye geçen peşmerge gücünün Kürtlerin ağırlıkta olduğu bölgelere konuşlandığı ve denetimi ele geçirdiği iddia ediliyor. 

Erbil’de bir süre önce “Kürtlerin birliği” adı altında Irak ve Suriye’deki Kürt liderlerin katıldığı toplantıda alınan karar gereği, PKK ve PYD güçlerine karşı koruma sağlamak amacıyla peşmergelerin sınırı aştığı bildirildi. Suriyeli Kürtlerin can ve mal güvenliğini sağlamak için Suriye’nin Afrin ve Koban bölgelerine geçen peşmerge gücü, sınırda PKK ve PYD güçlerinin engeliyle karşılaştı. Ellerindeki Kürdistan bölgesi bayraklarıyla peşmergeler, ciddi bir direnişle karşılaşmadı.

Peşmergelerin Suriye’ye yerleşmesinden sonra ülkedeki Kürt gruplar bir açıklama yaparak durumu dünyaya ilan etti. Açıklamada, “Kürdistan bayrağı yerine PYD bayrağı Abdullah Öcalan posteri pazarlamaya çalışması Batı Kürdistan’da (Suriye) esen özgürlük rüzgarını tersine çevirme çabasıdır” dendi. PYD ve PKK karşıtı açıklamada, Esed rejimi ile PKK destekli PYD’nin yaptığı “Şam güçlerinin bazı bölgeleri boşaltması, denetimin PYD’ye bırakılması” anlaşmasına karşı çıkan Kürtlere baskı uygulamaya başladıkları belirtildi. “Bu gelişmelerin PYD ve efendilerini tedirgin ettiği” kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Anlaşılan PKK, Esed’in gidici olduğunu gördükten sonra kendisine yeni bir efendi bulmuş ve bu efendinin talimatıyla Batı Kürdistan’da gelişen hareketi sabote etmeye karar vermiş. Bu yeni efendinin de yine sömürgeci güçlerden birileri olduğu kesindir. PYD’nin bünyesinde bulunan Apocu çeteler Batı Kürdistan’da Kürdistan bayrağına saldırmaya ve yerine müritliğin simgesi olan bez parçalarını ikame etmeye çalışıyorlar. Batı Kürdistan’a girmeye çalışan Peşmerge güçlerine PKK/PYD dün engel oldu. Başkan Barzani’nin ‘hiçbir güç tanınmadan ve engel olmalarına izin verilmeden Batı Kürdistan’a girilerek halkın güvenliği sağlanacak ve Kürtlerin ulusal hakları noktasında gerekenler yapılacak’ talimatından sonra bugün Pêşmerge güçleri güle oynaya Batı Kürdistan’a girdiler.

kurt-pesmergeler.jpg

Afrin ve Koban’da güvenliği artık silahlı Peşmerge güçleri sağlıyor

Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne (IKDP) bağlı peşmergeler Suriye’de Kürtlerin yoğun olduğu Afrin ve Koban bölgesine geçti. Bu bölgelerde toplam 360 kadar köy bulunuyor ve bu bölgelerde Kürt nüfusu ağırlıkta  Afrin ve Koban bölgesinde PKK ile PYD’nin Kürtlere kötü muamelede bulunduğu haberleri üzerine gelen peşmergeler buralarda güvenliği sağlamaya çalışıyor. Koban bölgesi Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi karşına düşerken, Afrin bölgesi de Kilis karşısına düşüyor.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum