1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus'taki Katliamdan Kurtulan Çocuk
Humustaki Katliamdan Kurtulan Çocuk

Humus'taki Katliamdan Kurtulan Çocuk

Humus’ta yapılan katliamda ailesi katledilen Suriyeli çocuk, günlerce saklanarak katliamdan kurtulmayı başardı.

17 Mart 2012 Cumartesi 11:32A+A-

Humus’ta geçen ay sivil-savaşçı, kadın-çocuk ayrılmadan yapılan katliamda ailesi katledilen Suriyeli çocuk, günlerce saklanarak katliamdan kurtulmuş.

Suriyeli muhalifler girdikleri evde katledilen ailenin görüntülerini kaydederek paylaşım sitelerinde yayınladılar. Yerde kanlar içinde yatan kadınların, çocukların görüldüğü videoda katliam esnasında saklanan bir çocuğun sağ olarak kurtarıldığı görülüyor:

***

BOMBA SESLERİNDEN UYUYAMIYORLAR!

Esed askerlerinin ağır silahlarla saldırdığı Suriye'de bombalama sesleri Türkiye'den duyuluyor. Sınıra yakın köyler bomba seslerinden uyuyamıyor.

Sınıra sadece 200 metre mesafede yer alan Kilis'in merkeze bağlı yaklaşık 100 nüfuslu İnanlı Köyü'nün sakinleri, Esed yanlıları ile muhalifler arasında çıkan çatışmaların şiddetini yakından hissediyor.

Kilis'in merkeze bağlı İnanlı Köyü şu sıralar korku dolu günler geçiriyor. Tel örgülere sadece 200 metre uzaklıktaki köy, Suriye'de olan bitene en yakın tanık olan yerleşim yerlerinden biri. Azez şehrinde Esed yanlıları ile muhalifler arasında çıkan çatışma adeta kulaklarını sağır ediyor. Gün içinde 8 saat aralıksız süren çatışmalar, köy halkını iyice tedirgin etmiş durumda. Kimi evinden çıkmaya çekiniyor, kimi köylerinin çatışmadan zarar görmesinden korkuyor.

Gece boyunca susmayan silah ve top sesleri, köy halkını korkudan uyutmuyor. Köylüler, zaman zaman evlerinin dahi sallandığını söylüyor. Evi sınıra en yakın olan köy sakinlerinden Adnan Deniz, ailecek büyük korku yaşadıklarını dile getirerek, "Acaba merminin biri de bizim evimize isabet eder mi diye düşünüyoruz. Uykularımız bölünüyor ve saatlerce korku içinde çatışmaları dinliyoruz." dedi.

Gece boyunca silah ve boma seslerini dinlediklerini anlatan Deniz, "Sanki bombayı burada atıyorlar. Evlerimiz titriyor. Çok huzursuzuz, korkuyoruz. Olayların bir an önce son bulmasını istiyoruz." şeklinde konuşuyor. Deniz'in 92 yaşındaki babası Mustafa Deniz ise Esed rejiminin zalimliğine adeta ateş püskürerek yaşanan olayların acı dolu olduğunu aktarıyor.

Köy Muhtarı Hüseyin Ekinci de aynı korkuyu yaşayanlardan. Muhtar Ekinci de yaşadıkları korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: "Suriye'deki çatışmalar dur durak bilmiyor. Köy halkı bundan çok rahatsız oluyor. Sesler çok net duyuluyor. Top ve havan sesleri bizi çok korkutuyor. Geçen gece 21.00'den 02.00'ye kadar çatışma sürdü. Bu yaşananları televizyonda da izliyoruz. Vicdanen kahroluyoruz. Beşar Esed hükümeti bu duruma bir son vermeli. Biz de ciddi sıkıntı yaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT