1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus'ta Yeni Katliam Hazırlığı (VİDEO)
Humusta Yeni Katliam Hazırlığı (VİDEO)

Humus'ta Yeni Katliam Hazırlığı (VİDEO)

Suriye ordusunun, direnişin kalesi olarak bilinen Humus'ta, büyük bir operasyona hazırlandığı iddia ediliyor.

21 Şubat 2012 Salı 16:10A+A-

“Mevlit Kandili”ndeki katliamın ardından günlerdir devam eden top ateşi sebebiyle harabeye dönen şehre Beşşar Esed rejiminin takviye birlikler gönderdiği belirtiliyor. AP’ye konuşan Mustafa Osso adlı bir Humuslu muhalif, tankların da yer aldığı birliklerin 3 koldan şehre doğru ilerlediğini ifade etti.

Muhaliflere göre Esed, 26 Şubat'taki anayasa referandumu öncesi Humus'un kontrolünü ele geçirmeyi planlıyor. Esed'in, 7 Şubat'ta Şam'a gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, "Humus'ta çatışmalara son verecek bir cerrahi operasyona ihtiyaç var." dediği öne sürülmüştü.

Suriye ordusunun operasyonlarında aralarında bebek, çocuk ve kadınların da olduğu çok sayıda sivil hayatını kaybederken Esed'e bağlı birliklerle firar ederek muhalif saflarına geçen askerler arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Firarilerden oluşan Özgür Suriye Ordusu'na katılım gün geçtikçe artıyor.

Babu Amr'dan yürek yakan görüntüler:

Dün 31 Kişi Öldü

Suriyeli muhalif aktivistler, Suriye ordusu ve güvenlik güçlerinin devam eden operasyonlarında ölenlerin sayısının 31'e yükseldiğini duyurdu.

Aktivistler, başta İdlib ve Hama kentleri ile, Humus kentinin Kuseyr, Baba Amro ve Halidiye bölgelerinde operasyonların şiddetli bir şekilde devam ettiğini, İdlib kenti ve Bab Amro'da Suriye ordusu ile muhaliflerin kurmuş olduğu Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığını belirtti. 

Aktivistler, yönetim karşıtı gösterilerin ise bütün illerde belli aralıklarla devam ettiğini aktardı.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Hama’da silahlı gruplarla girdikleri çatışmada bir yarbay ve bir çavuşun hayatını kaybettiğini, ayrıca Hama'nın Selemiye bölgesinde birçok silahlı kişinin ve yüklü miktarda silahın ele geçirildiğini bildirdi.

 

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum