1. HABERLER

  2. HABER

  3. Humus'ta Yaşanan Katliama Protesto Çağrısı
Humusta Yaşanan Katliama Protesto Çağrısı

Humus'ta Yaşanan Katliama Protesto Çağrısı

Humus'taki katliam, bugün ve yarın Türkiye'de de protesto edilecek. İşte ayrıntılar...

04 Şubat 2012 Cumartesi 10:46A+A-

Hama katliamı Humus'ta devam ediyor!

Humus'ta yaşanan ve 337 kişinin katledildiği saldırılar bugün 18.00'de Ankara'da Suriye Büyüklçiliği önünde, Pazar günü de 13.00'te Nişantaşı'ndaki Suriye Konsolosluğu önünde kitlesel bir katılımla protesto edilecek.

Hama katliamının 30. yıldönümünde 3 Şubat Cuma gecesi Humus'a bağlı Halidiye’de Baas Rejimi yeni bir katliama daha imza attı. Humus’ta yapılan katliam da 337 kişi katledildi. 

 

 

İSTANBUL

Humus’ta yaşanan katliam 5 Şubat Pazar günü de protesto edilecek. Özgür-Der, Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu, Suriye Dayanışma Derneği, Mazlumder ve Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde çeşitli İslami kuruluşların destek vereceği protesto İstanbul Nişantaşı'ndaki Suriye Konsolosluğu önünde saat 13.00'te başlayacak.

DİYARBAKIR

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi 5 Şubat Pazar günü saat 12:00'da Ofis AZC Plaza önünde bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

SAKARYA

Özgür-Der Sakarya Şubesi 5 Şubat Pazar günü saat 13:00'te AKM önünde bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

İZMİR

5 Şubat Pazar günü 13.00'te aralarında İzmir Özgür-Der Şubesinin de bulundauğu Suriye halkıyla Dayanışma Platformu tarafından Humus'ta şehit edilenler için İzmir Konak Meydanında gıyabi cenaze namazı kılınacak.

BURSA

5 Şubat Pazar günü 13.00'te Bursa Ulucamii yanındaki Orhan Gazi Parkı'nda Bursa Özgür-Der Şubesi tarafından Humus katliamı protesto edilecek.

ANTALYA

5 Şubat Pazar günü 13.30'da Antalya Kapalı Yol Havuz önünde Antalya Özgür-Der Şubesi tarafından Humus katliamı protesto edilecek.

BARTIN

5 Şubat Pazar günü öğlen namazına müteakip Bartın Arap Camii önünde Bilgi-Der ve İHH tarafından Humus katliamı protesto edilecek.

Bu arada Humus'ta yaşanan katliamın hemen ardından birçok ülkedeki Suriye elçiliklerinin önünde protesto eylemleri başladığı öğrenildi.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum